Takaisin artikkelilistaukseen
Hankeuutiset
Kulttuurilossin tapahtumat Lounais-Suomen saaristossa alkavat Iniössä lauantaina 8.7.
29.6.2023
Valkoinen seinä johon neljä ihmistä maalaa vaaleanpunaisia kuvioita.
Iniö Street Party on tapahtuma, jossa kaikki saavat osallistua maalaamiseen, mutta mukaan voi tulla myös vain viettämään aikaa. Kuva: Hans-Peter Schütt
KULTTUURILOSSIN taide- ja luonto-ohjelma tuo lauantaisin 8.7. Iniöön, 29.7. Kuuskajaskariin ja 5.8. Korpoströmiin yhteisöllisyyttä, luontoarvoja ja monimuotoista kulttuuria. Iniössä jaetaan 8.7. myös ensimmäistä kertaa Terttu ja Aatos Petäjän rahaston tunnustuspalkinto.

Ohjelma on joka saarella erilainen, joten yleisö voi hyvin vierailla vaikka kaikissa tapahtumissa. Tapahtumat ovat maksuttomia ja sopivat monen ikäisille katsojille.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua itsekin tekemiseen: Iniössä voi tehdä katutaidetta ja Kuuskajaskarilla taas ohjailla Niko Tiaisen interaktiivista mediateosta. Iniö ei ehkä kuulosta katutaiteen keskukselta, mutta itse asiassa iniöläinen performanssitaiteilija Maire Karuvuori on jo useampana vuonna ohjannut siellä lapsia tällä saralla ja saanut Norrbyn kylään laillisen graffitiseinän.

Esityspaikat ovat moninaiset ja vierailijoilla on tilaisuus nauttia Laura Moision ja Leija Lautamajan folk-musiikista ja Juhana Nyrhisen kädentaitoesityksistä metsän keskellä Korpoströmissä, uppoutua salissa merestä inspiroituneeseen klassiseen musiikkiin, katsoa tanssiduon paikkaan reagoivaa esitystä sekä seurata jonglöörin ja haitaristin yhteisesitystä Kuuskajaskarin rannalla.

Lasten kanssa voi tulla seuraamaan vaikkapa Mytty-iltamia –ihan päiväsaikaan. Ohjelmassa on myös kaksi maineikasta jazz-yhtyettä, joten luvassa on kaiken kaikkiaan hienoja kesätunnelmia. Niklas Winter Trio esiintyy Iniön kirkossa ja Isa Lindgren-Backman & Mika Mylläri orkestereineen Kuuskajaskarin Tykkihallilla.

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastossa on nyt ensimmäistä kertaa jaettavana 10 000 euron suuruinen Terttu ja Aatos Petäjän rahaston palkinto. Tunnustuspalkinto luovutetaan valokuvaaja Janne Gröningille Iniön kirkossa la 8.7. klo 14.30. Janne Gröning (s. 1952) on saaristossa asuva pitkän linjan valokuvaaja. Valokuvissaan Gröning on taidokkaasti kuvannut saaristoluontoa ja saaristokulttuuria eri vuodenaikoina

suomikuva.fi/janne-groning/

Lisäksi jokaisessa kohteessa pidetään dosentti Timo Vuorisalon vetämät saaristoluontoon liittyvät luento -ja keskustelutilaisuudet. Nyt onkin tilaisuus kysyä mielen päällä pyöriviä luontokysymyksiä asiantuntijalta. Kuuskajaskarissa mukana on myös geologi Teemu Vehkamäki, joka luennoi saariston kivilajeista. Pystytämme joitakin teoksia saarilla jo tapahtumaa edeltävänä perjantaina, joten silloinkin voi tulla paikalle tapaamaan taiteilijoita.

Katso koko ohjelma

Lisätietoja Kulttuurilossi-tapahtumasta:

hankekoordinaattori Sari Torvinen
sari.torvinen@skr.fi
044 9064 764

Lisätietoja palkinnosta:

Asiamies Timo Vuorisalo
Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto
timo.vuorisalo@skr.fi
050 385 7616