Suomen Kulttuurirahasto myöntää vuosittain apurahoja työskentelyyn ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä.

Kuva voi hakea apurahaa

Residenssityöhön voivat hakea eri alojen taiteilijat, kirjailijat sekä tutkijat. Tarkempaa tietoa residensseistä ja niihin myönnettävistä apurahoista kunkin residenssin esittelysivulla.

Mihin apurahaa voi hakea

Vuodelle 2019 hakukohteita on seitsemän: Hôtel Chevillon Ranskassa, SeMA Nanji Soulissa Etelä-Koreassa, Tokyo Arts and Space Residency Japanissa, O Espaço do Tempo Portugalissa, Artspace Australiassa, Institute for Provocation Kiinassa ja Triangle Yhdysvalloissa.

Työskentelyapurahan määrä on 2000 euroa kuukaudessa. O Espaço do Tempon työskentelyapuraha on 1300 € / 2 viikkoa (800e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) ja 1700 € / 3 viikkoa (1200e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) / taiteilija.

Hakuohje

Kaikkiin residensseihin haetaan samalla kaavakkeella. Kuvataiteen alan hakijat voivat hakea useampaan kohteeseen samalla hakemuksella. Tällöin työsuunnitelmassa tulee perustella miten työskentely muuttuu kohteesta riippuen. Yhdellä hakukierroksella voi hakea joko Kulttuurirahaston tarjoamia residenssipaikkoja tai liikkuvuusapurahaa, mutta ei molempia.

Hakemukset tulee täyttää englanniksi. Jos hakija hakee ainoastaan Hôtel Chevilloniin, voi hakemuksen täyttää myös suomeksi.

Lisätietoja:

Museonjohtaja Johanna Ruohonen
Johanna
Ruohonen
erityisasiantuntija, Taidekoti Kirpilän museonjohtaja