Vilkas taidekeskus Fabrikken Kööpenhaminassa on taiteilijoiden ja muotoilijoiden kohtauspaikka. Se tuo yhteen laajalti eri taiteenalojen edustajia eri uravaiheissa, alkuvaiheesta erittäin kokeneisiin. Fabrikken tarjoaa paitsi työtiloja myös ammattilaisvertaistukea. Residenssitaiteilija yhdistetään henkilökohtaisesti valitun paikallisen vertaisen tai mentorin kanssa vahvojen yhteistyöverkostojen synnyttämisen helpottamiseksi.

Haettavana on:

  • kaksi kolmen kuukauden työskentelyapurahaa kuvataiteilijoille
  • ajankohta: 1.4.–30.6. tai 1.9.–30.11.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7500 euroa
  • matka-apurahan suuruus riippuu valitusta matkustustavasta; katso tarkemmat tiedot hakuohjeesta.
  • Fabrikkenin verkkosivut

Fabrikkenin taidekeskus sijaitsee Amagerissa, Kööpenhaminan eteläisessä kaupunginosassa noin 2,5 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Rakennuskanta on teollinen; taidekeskuksessa sijaitsi aiemmin suurpesula.

Fabrikken soveltuu kokemustasosta riippumatta kuvataiteilijalle, joka on kiinnostunut kehittämään ja haastamaan osaamistaan vertaisympäristössä. Taidekeskuksessa työskentelee samanaikaisesti 60–70 ammattitaiteilijaa ja muotoilijaa. Toimintaeetos korostaa ammattimaisuutta ja vaihdantaa, joita pidetään vireillä mm. tapahtumien ja viikoittaisen yhteisöllisen lounaan myötä.

Taiteilijoille tarjotaan henkilökohtaiset työhuoneet, jotka ovat käytettävissä ympärivuorokautisesti. Lisäksi käytettävissä ovat jaetut tuotanto- ja tapahtumatila (1000 m2) sekä perustyöpajalaitteisto taiteelliseen työskentelyyn (yleistyyppinen puuntyöstökone, hitsausvälineet, keramiikkauuni, ruiskumaalauskaappi, grafiikkaprässi). Rakennuksen yleisiä tiloja käytetään pääasiassa taiteellisiin tuotantoihin ja tapahtumiin, kuten keskuksessa toimivien taiteilijoiden töiden näytteilleasettamiseen.

Residenssiohjelman tuki räätälöidään kullekin residenssitaiteilijalle yksilöllisesti. Ohjelmamanageri tapaa apurahan saanutta taiteilijaa etäyhteyden välityksellä residenssikauden valmistelemiseksi. Taiteilija yhdistetään paikallisesta taidekentästä valitun vertaisen tai mentorin sekä ammattikentän verkostojen kanssa taiteellisen työskentelyn kirittämiseksi ja tukemiseksi. Lisäksi residenssitaiteilijalle tarjotaan kuratoriaalista tukea yhteistyössä SixtyEight Art Instituten kanssa.

Harkitessasi ohjelmapaikan hakemista ota huomioon, että residenssin aikainen majoittuminen tapahtuu Fabrikkenin osoittaman kööpenhaminalaisen taiteilijan tai kuraattorin yksityisasunnossa. Täten asunto, kuten keittiö- ja wc-tilat, ovat jaetut.

Residenssin studio nro 41, 1. krs
Residenssin studio nro 41, 1. kerros.
Fabrikkenin suuri halli
Fabrikkenin suuri halli.