Suomen Kulttuurirahaston Kannatusyhdistys ry:n tarkoituksena on tukea henkisesti ja taloudellisesti Suomen Kulttuurirahaston säätiötä sekä edistää suomalaista kulttuurityötä.

Suomen Kulttuurirahaston Kannatusyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 14.12.2022 klo 15.00 Kulttuurirahaston toimistolla osoitteessa Bulevardi 5 A 13, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta paikan päällä tai etäyhteydellä viimeistään keskiviikkona 7.12. osoitteeseen ky@skr.fi.

********************************************

Yhdistys perustettiin vuonna 1937 järjestämään valtakunnallinen kansalaiskeräys Kulttuurirahaston peruspääoman aikaansaamiseksi. Noin 30 000 kansakoululaista kiersi syksyllä 1938 ovelta ovelle Suomen jokaisessa kunnassa esitellen Rahaston tarkoitusta ja pyytäen sille tukea. Kaikkiaan lähes 200 000 suomalaista osallistui perustamiskirjakeräykseen ja erilliseen lahjakirjakeräykseen. Verkkoon siirretyiltä listoilta lähes jokainen suomalainen löytää sukulaisiaan ja tuttaviaan.

Nykyisin Kannatusyhdistys on Kulttuurirahaston side suomalaiseen yhteiskuntaan. Yhdistyksen avulla on haluttu luoda Kulttuurirahaston ympärille aktiivisten kulttuuria ymmärtävien kansalaisten piiri, joka seuraa Rahaston toimintaa ja välittää siitä tietoa eteenpäin. Samalla Rahasto saa myös palautetta toiminnastaan.

Uusista jäsenistä aloitteita Kannatusyhdistyksen johtokunnalle tekevät mm. Kulttuurirahaston maakuntarahastojen hoitokunnat. Tavoitteena on, että jäsenet edustavat kattavasti Suomen kuntia ja eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Tällä hetkellä jäseniä on yli kaksi tuhatta.

Kannatusyhdistyksen jäsenyyteen ei liity varsinaisia velvollisuuksia, eikä jäsenmaksua ole peritty. Jäsenet saavat sähköisen uutiskirjeen, Tammenlastuja-lehden neljästi vuodessa sekä tammikuussa Rahaston vuosikertomuksen.

Kerran vuodessa jäsenet kutsutaan maakuntarahastoittain yhteiseen tapaamiseen, jossa esitellään Rahaston toimintaa ja apurahoitettuja hankkeita. Tapaamisissa jäsenet voivat tehdä aloitteita Kannatusyhdistyksen johtokunnalle erillisen Kannatusyhdistyksen apurahan käytöstä. Vuosittain tarkoitukseen on käytössä noin 200 000 euroa, ja johtokunta jakaa sen korkeintaan muutamaan kohteeseen ilman erillistä hakumenettelyä.

Valtakunnallinen jäsentapaaminen järjestettiin Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun yhteydessä toukokuussa 2019.

Kannatusyhdistyksen apurahalla syntyneitä hankkeita

Ehdotus palkinnonsaajaksi

Kannatusyhdistyksen jäsenet voivat tehdä ehdotuksen Suomen Kulttuurirahaston palkinnonsaajaksi. Ehdotuksia voidaan käyttää sekä keskusrahaston että maakuntarahastojen palkintojen saajiksi. Ehdotuksen voi jättää osoitteessa skr.fi/palkintoehdokas

Kannatusyhdistyksen johtokunta

Puheenjohtaja
Ilkka Länkinen, toimitusjohtaja

Varapuheenjohtaja
Elli Siltala, johtaja

Laura Hokkanen, fil. tohtori
Lauri Savisaari, johtaja

Kannatusyhdistyksen toiminnanjohtaja, jäsenten yhteyshenkilö
Antti Arjava, yliasiamies
09 6128 1234