Suomen Kulttuurirahasto myöntää apurahoja tieteen ja taiteen yleistajuistamiseen sekä tieto- ja tieteellisen kirjallisuuden kääntämiseen. Lokakuun 2023 hakukierroksella näihin tarkoituksiin on varattu noin 400 000 euroa.

Sivu on päivitetty 20.6.2023.

Haun aikataulu

Apurahaa voi hakea Lokakuun haussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa.

Kuka voi hakea apurahaa

Apurahaa voivat hakea henkilöt, työryhmät ja rekisteröidyt yhteisöt kaikilta tieteen ja taiteen aloilta.

Millaista apurahaa voi hakea

Tietokirjat, tieteen ja taiteen yleistajuistaminen -apuraha on tarkoitettu tiedettä ja taidetta käsittelevän yleistajuisen tietokirjallisuuden, elämäkertojen, oppikirjojen, podcast-tallenteiden, arvostelujen ja muiden julkaisujen toteuttamiseen sekä tieto- ja tieteellisen kirjallisuuden kääntämiseen. Sitä voi hakea työskentelyyn, hankkeesta aiheutuviin kuluihin tai molempiin yhdessä.

Yleistajuisen tietokirjan kirjoittaminen katsotaan kirjalliseksi työskentelyksi, ei tutkimukseksi. Työskentelyapuraha kirjalliseen työskentelyyn on vuositasolla 30 000 euroa.

Hakuohjeet

Hakemus tehdään Apurahanhakijan verkkopalvelussa Lokakuun haun hakuaikana. Hakulomakkeen Hakemus-välilehdellä on valikko Apurahatyyppi, josta erityiskohde Tietokirjat, tieteen ja taiteen yleistajuistaminen valitaan.

Hakemukseen tarvittavat liitteet ovat lueteltuna Apurahojen hakuohjeissa.

Apurahan edellytys on, että tuotos julkaistaan joko kokonaisena teoksena, verkkojulkaisuna tai artikkeleina. Hakemuksen työsuunnitelmassa tulee esitellä teoksen suunnitellut julkaisu- ja levityskanavat.

Julkaisun tiedot toimitetaan Kulttuurirahastoon apurahan käyttöselvityksen mukana.

Apurahojen hakuohjeet