Etelä-Karjalan rahasto

Etelä-Karjalan rahasto on perustettu vuonna 1962. Rahasto toteuttaa tarkoitustaan, Etelä-Karjalan maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä muutakin kulttuuritoimintaa toimialueensa 9 kunnan alueella.

Etelä-Karjalan rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista. Nimikkorahastoista jaetaan apurahoja lahjoittajien toivomiin tarkoituksiin. Näiden alojen ulkopuolelle jääviä aloja tuetaan käyttötarkoitukseltaan vapaista varoista.

Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat maakunnassa asuvat tai syntyneet hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuurihankkeet.

Rahaston toiminta ja päätöksenteko on itsenäistä sekä puolueista, etujärjestöistä ja instituutioista riippumatonta. Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.

Lisätietoa rahastosta

Lataa Etelä-Karjalan rahaston logot

Lue Etelä-Karjalan rahaston historiikki

Etelä-Karjalan rahaston yhteystiedot:

Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
Päivikki
Eskelinen-Rönkä
erityisasiantuntija, päällikkö
Iloinen mustapaitainen nainen katsoo kameraan.
Anu
Toivonen
koordinaattori

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@skr.fi

Etelä-Karjalan rahaston yleinen sähköposti: etela-karjala@skr.fi

Toimisto

Etelä-Karjalan Kulttuurirahasto
Kauppalankatu 2 A 1
45100 KOUVOLA