Pääosin freelance-taiteilijoiden perustama Kanuti Gildi SAAL on nykytaiteen keskus Tallinnassa. Se tuottaa teoksia yhteistyössä taiteilijoiden ja toisten instituutioiden kanssa, järjestää festivaaleja sekä residenssejä, joiden tarkoituksena on antaa taiteilijoille tilaa ja aikaa ideoidensa kehittämiseen.

Haettavana on:

Kulttuurirahaston residenssiohjelma on tarkoitettu kaikille näyttämötaiteen aloille. Ohjelma tarjoaa kahden-kolmen viikon residenssejä kohteessa; haetun residenssin kesto tulee määritellä hakemuksessa. Työryhmän käytössä on työskentelytilat Kanuti Gildi SAALissa sekä rajoitetusti teknistä tukea.

Työryhmä hankkii itse majoituksen residenssin ajalle. Majoitus- ja matkakuluihin voi hakea kuluapurahaa hakulomakkeella. Toivomme työryhmän välttävän lentämistä kohteeseen matkustaessa.

Kanuti Gildi SAAL sijaitsee Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä ja esittelee nykytaidetta historiallisten kaupunginmuurien sisällä. Vuosittain tiloissa nähdään jopa 15 ensi-iltaa. Viron ensimmäinen dokumentoitu ammattiteatteriesitys pidettiin samassa paikassa, Saint Canuten kiltatalossa vuonna 1633.

lämminhenkinen tumma huone, jossa sohva ja puisia tukirunkoja.
Yleisötila Kanuti Gildi Saalissa. Kuva: Alana Proosa
Kuva vanhan rakennuksen interiööristä
Katunäkymä Kanuti Gildi Saalista. Kuva: Alana Proosa

 

Esiintymislava ja yleisöpenkit taustalla
Suuri näyttämö ja katsomo. Kuva: Alana Proosa
Suuri näyttämö, siniset seinät
Kuva: Alana Proosa

 

Suuri huone, jossa on puinen lattia ja mustat seinät
Studio 1. Kuva: Alana Proosa