Kulttuurirahastolla on vuosittain neljä omaa hakuaikaa: Tammikuun, Maaliskuun, Elokuun ja Lokakuun haut. Näiden lisäksi Rahasto on mukana tukemassa tiedettä ja taidetta myös muiden organisaatioiden kautta. Näitä apurahoja ei haeta suoraan Kulttuurirahastolta, vaan yhteistyötahojen omista kanavista.

Uudet klassikot

Uudet klassikot -rahaston tarkoituksena on tukea suomalaisen taiteen kentällä asemansa jo vakiinnuttaneiden taidealan toimijoiden työskentelyn ja kasvun edellytyksiä. Lue lisää.

Post doc -pooli

Säätiöiden post doc -pooli on kahdeksan suomalaisen säätiön perustama apurahavaranto, josta jaetaan apurahoja hiljattain väitelleiden tohtoreiden ulkomaiseen työskentelyyn. Lue lisää.

Kansainväliset UWC-lukiot

Suomen UWC-yhdistys myöntää vuosittain kymmenkunta stipendiä lukiolaisille United World Colleges -opiskelua varten. Suomen Kulttuurirahasto on rahoittanut stipendejä vuodesta 1966. Lue lisää.

PoDoCo

PoDoCo-ohjelman apurahat on tarkoitettu uusia uria aukovaan tutkimukseen aiheesta, joka on elinkeinoelämän kannalta relevantti. Ohjelman puitteissa tohtori ja yrityskumppani ideoivat yhdessä tutkimushankkeen, jonka toteuttavalle tohtorille haetaan rahoitusta mukana olevilta säätiöiltä. Kulttuurirahasto ei enää jaa apurahoja ohjelman kautta, mutta ohjelmasta voi hakea apurahoja kaksi kertaa vuodessa. Lue lisää.