Kulttuurirahastolla on vuosittain neljä omaa hakuaikaa: Tammikuun, Maaliskuun, Elokuun ja Lokakuun haut. Näiden lisäksi Rahasto on mukana tukemassa tiedettä ja taidetta myös muiden organisaatioiden kautta. Näitä apurahoja ei haeta suoraan Kulttuurirahastolta, vaan yhteistyötahojen omista kanavista.

Kirjoittajakoulu kriitikoille

Suomen Kulttuurirahasto järjestää kirjoittajakoulun kriitikoille keväällä 2024. Kurssin toteuttaa Long Play. Tavoitteena on kriitikon ammatti-identiteetin ja kollegiaalisen yhteisön vahvistaminen sekä ammattitaitoa vahvistavien uusien taitojen oppiminen. Lue lisää.

Uudet klassikot

Uudet klassikot -rahaston tarkoituksena on tukea suomalaisen taiteen kentällä asemansa jo vakiinnuttaneiden taidealan toimijoiden työskentelyn ja kasvun edellytyksiä. Lue lisää.

Post doc -pooli

Säätiöiden post doc -pooli on kahdeksan suomalaisen säätiön perustama apurahavaranto, josta jaetaan apurahoja hiljattain väitelleiden tohtoreiden ulkomaiseen työskentelyyn. Lue lisää.

Kansainväliset UWC-lukiot

Suomen UWC-yhdistys myöntää vuosittain kymmenkunta stipendiä lukiolaisille United World Colleges -opiskelua varten. Suomen Kulttuurirahasto on rahoittanut stipendejä vuodesta 1966. Lue lisää.