Etelä-Karjalan apurahat

Etelä-Karjalan rahaston apurahojen seuraava hakuaika on 10.1. – 8.2.2019. Apurahaa haetaan apurahanhakijan verkkopalvelussa. Hakemusten ja lausuntojen tulee olla toimitettuna verkkopalvelussa 8.2. klo 16.00 mennessä.

Apurahojen painopistealueet

Etelä-Karjalan rahasto jakaa 530 000 euroa eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille maakunnassa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Apurahaa haetaan Apurahanhakijan verkkopalvelussa ja lausunnot annetaan Lausunnonantajan verkkopalvelussa. Uutena hakualana on Pelit.

Apurahoja voi hakea kaikille tieteen ja taiteen aloille.

Tammikuun haussa on jaettavana 20 000 euroa Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeisiin. Tukimuodon tavoitteena on edistää kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin. Suurempaa rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin jaetaan vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Pienin myönnettävä apuraha on 2 000 euroa.

Apurahapäätökset tekee oman maakunnan eri alojen asiantuntijoista koostuva hoitokunta. Hakemusten arvioinnissa käytetään tarvittaessa ulkopuolisia asiantuntijoita. Päätökset tammikuun haun apurahoista ilmoitetaan noin kaksi viikkoa ennen vuosijuhlaa.

Apurahainfo

Etelä-Karjalan rahasto järjestää apurahainfon keskiviikkona 16.1.2019 klo 14.00 - 15.30 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa (Villimiehenkatu 1).

Infossa on tarjolla ajankohtaista hakutietoa, vinkkejä ja neuvontaa Etelä-Karjalan Kulttuurirahaston apurahojen hakemista suunnitteleville. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös esittää hakemuksen tekemistä ja rahoitusta koskevia kysymyksiä. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen.

Tervetuloa!

Etelä-Karjalan Kulttuurirahaston vuoden 2019 vuosijuhlaa vietetään Imatralla 21.5.2019.

Apurahoja koskevia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen etela-karjala@skr.fi. Kysymyksiin vastaavat myös asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä ja sihteeri Ritva Rehunen.

Yhteystiedot

Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
Päivikki
Eskelinen-Rönkä
asiamies
Yhteydenotot puhelimitse arkisin klo 9-16
Sihteeri Ritva Rehunen
Ritva
Rehunen
sihteeri