Hallitus

Hallituksen jäsen Hanna Hiidenpalo
Hanna
Hiidenpalo
Hallituksen puheenjohtaja
Kauppatieteen maisteri, työskentelee Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon varatoimitusjohtajana. Tullut Kulttuurirahastoon raha-asiain toimikunnan jäseneksi vuonna 2012 ja hallitukseen vuonna 2014.
Anne Birgitta Pessi, hallituksen jäsen
Anne Birgitta
Pessi
Hallituksen varapuheenjohtaja
Toimii kirkkososiologian professorina Helsingin yliopistossa ja hyvinvointisosiologian dosenttina Itä-Suomen yliopistossa. Pessin erityisalaa ovat mm. myötätunnon, yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin kysymykset. Hallituksessa vuodesta 2016.
Siru Ahopelto, hallituksen jäsen vuodesta 2021
Siru
Ahopelto
Yhteiskuntatieteiden maisteri Virolahdelta. Yrittäjä, Kaakon Kamarimusiikki ry:n toiminnanjohtaja sekä maaseudun ja kulttuurin kehittämishankkeiden asiantuntija ja vetäjä. Hallituksessa vuoden 2022 alusta lähtien.
Hallituksen jäsen Karo Hämäläinen
Karo
Hämäläinen
Kirjallisuuden maisteri, kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusarvostelija. On kirjoittanut romaaneja ja tietokirjoja sekä aikuisille, lapsille että nuorille. Hallituksessa vuodesta 2018.
Keijo Hämäläinen, hallituksen jäsen
Keijo
Hämäläinen
Koulutukseltaan fyysikko, erikoistunut kokeellisen fysiikan tutkimukseen. Työskentelee Jyväskylän yliopiston rehtorina, on myös Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n puheenjohtaja. Hallituksessa lokakuusta 2021 lähtien.
Lea Keinänen, hallituksen jäsen
Lea
Keinänen
MBA. Työskennellyt mm. Evli Pankin varainhoidon liiketoimintajohtajana sekä varatoimitusjohtajana. Tullut Kulttuurirahaston raha-asiain toimikunnan jäseneksi vuonna 2019, hallituksessa lokakuusta 2021 lähtien.
Tiina Lindfors, hallituksen jäsen
Tiina
Lindfors
Koreografi, ohjaaja ja tanssija, joka on luonut yli sata teosta ja voittanut lukuisia palkintoja. Turkulaisen Tanssiteatteri ERIn perustajajäsen ja yksi sen johtajista. Hallituksessa vuodesta 2019.
Silmälasipäinen mies tummassa pikkutakissa.
Jukka
Luostarinen
Oikeustieteen maisteri. Hoitanut asianajotoimistossaan erityisesti yritys- ja kilpailuoikeuteen liittyviä asioita. Toiminut myös EU-juridiikan parissa Brysselissä. Hallituksessa lokakuusta 2022 lähtien.
Mikko Niemi, hallituksen jäsen
Mikko
Niemi
Työskentelee farmakogenetiikan professorina Helsingin yliopistossa. Niemen tutkimusryhmä tutkii solukalvon kuljetusproteiinien geneettisten erojen vaikutusta lääkeaineiden tehoon ja turvallisuuteen. Hallituksessa vuodesta 2016.
Hallituksen jäsen Aino Turtiainen-Visala
Aino
Turtiainen-Visala
Työskentelee Fazer Konserttitoimisto Oy:n toimitusjohtajana. Puheenjohtajana IAMA:ssa, maailman johtavassa klassisen musiikin agenttien ja muiden alan toimijoiden etujärjestö. Hallituksessa vuodesta 2014.
Leena Vuotovesi, hallituksen jäsen
Leena
Vuotovesi
Filosofian maisteri kulttuuriantropologiasta. Työskentelee Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtajana. Ollut kahdeksan vuotta taiteilijaresidenssien maailmanlaajuisen ResArtis-verkoston hallituksessa. Hallituksessa vuodesta 2019.
Petri Ylikoski, hallituksen jäsen
Petri
Ylikoski
Tieteen ja teknologian tutkimuksen professori ja yhteiskuntatieteiden filosofian huippuyksikön varajohtaja Helsingin yliopistossa. Hallituksessa vuodesta 2017.