Triangle on vuonna 1982 perustettu visuaalisen taiteen residenssi New Yorkissa. Brooklynin Dumbossa sijaitseva Triangle tarjoaa taiteilijoille tilavat työskentelystilat ja dynaamisen taiteellisen yhteisön tukemaan uusien taideteosten luomista. Trianglen perusidea ja nykyiset ohjelmat eivät korosta ammattilaistumiskehitystä tai määrättyjä tuloksia, vaan antavat taiteilijoille tilaa ja aikaa keskittyä ideoihinsa ja prosesseihinsa.

Haettavana on:

  • kaksi 3 kuukauden työskentelyapurahaa kuvataiteilijoille
  • ajankohta: 2.7. - 30.9. tai 2.10. - 31.12.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7500 euroa
  • matka-apurahan suuruus riippuu valitusta matkustustavasta; katso tarkemmat tiedot hakuohjeesta.
  • Trianglen verkkosivut

Triangle-residenssi keskittyy yhteisön rakentamiseen. Residenssi järjestää tapaamisia ja kuraattorivierailuja useita kertoja kuukaudessa, ja jokaiseen jaksoon kuuluu avoin studiotapahtuma. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee olla innostuneita osallistumaan tapaamisiin ja tapahtumiin. Lisäksi hakijoiden tulee osoittaa, että he pystyvät hallitsemaan aikansa tuottavaan työskentelyyn residenssin aikana, ja voivat varata joka viikko runsaasti aikaa studiossa olemiseen.

Residenssitaiteilijoilla on ympärivuorokautinen pääsy työtilaan. Residenssi tarjoaa perustyövälineitä, kuten vasaroita ja poria, mutta ei työpajatiloja, kuten puu- tai metalliverstasta. 
 
Triangle haluaa tarjota sitoutuneille taiteilijoille muutosta tukevan työympäristön, studiotyöskentelyn tarjoamien mahdollisuuksien kautta kokeilla ja luoda uusia töitä, yhteisön muiden taiteilijoiden kanssa sekä kuraattorien ja muiden asiantuntijoiden tutustuttamisen työhön ratkaisevilla hetkillä. Triangle pyrkii uuden ja monipuolisen yleisön kasvattamiseen julkisella toiminnallaan, kuten avoimilla studioilla, ja mielekkääseen vuorovaikutukseen ympäröivään yhteisöön Brooklynissä ja laajemmin.

Kulttuurirahasto tarjoaa residenssitaiteilijan käyttöön asunnon, joka sijaitsee työskentelytiloista erillään. Asunnon vuokraamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti. Brooklynin Williamsburgissa sijaitsevaan yhden makuuhuoneen asuntoon on mahdollista ottaa mukaan myös perheenjäseniä tilojen sallimassa määrin. Perheenjäsenten matkakulut tulee kattaa itse.

Floorplan of Office and Studios - Triangle Arts Association
Studioiden ja toimiston pohjakuva - Triangle Arts Association
Dumbo, Brooklyn (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Pic: Johanna Ruohonen
Dumbo, Brooklyn (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Kuva: Johanna Ruohonen

 

Studio 3 - Triangle Arts Association
Studio 3 - Triangle Arts Association