Etelä-Savon rahasto

Etelä-Savon rahasto on perustettu vuonna 1961. Se toteuttaa tarkoitustaan, Etelä-Savon maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä muutakin kulttuuritoimintaa toimialueensa 12 kunnan alueella.

Etelä-Savon rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista. Nimikkorahastoista jaetaan apurahoja lahjoittajien toivomiin tarkoituksiin. Näiden alojen ulkopuolelle jääviä aloja tuetaan käyttötarkoitukseltaan vapaista varoista.

Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat eteläsavolaiset hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuurihankkeet.

Rahaston toiminta ja päätöksenteko on itsenäistä sekä puolueista, etujärjestöistä ja instituutioista riippumatonta. Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.

Lisätietoa rahastosta

Lataa Etelä-Savon rahaston logot

Lue Etelä-Savon rahaston historiikki

Etelä-Savon rahaston yhteystiedot:

Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
Päivikki
Eskelinen-Rönkä
asiamies
Iloinen mustapaitainen nainen katsoo kameraan.
Anu
Toivonen
sihteeri

Käyntiosoite
Maaherrankatu 30 L 1
(käynti Vuorikadulta)
50100 MIKKELI

Postiosoite
PL 15
50101 MIKKELI

Toimisto on auki sopimuksen mukaan.

Etelä-Savon rahaston yleinen sähköposti: etela-savo@skr.fi