Maaliskuun haussa jaetaan liikkuvuusapurahoja sekä vuosittain vaihtuvia apurahoja erityiskohteisiin. Lisäksi jaossa ovat Kulttuurirahaston soitinkokoelman jousisoittimet.

Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa.

Argumenta

Tieteellisesti kiinnostavien ja yhteiskunnallisesti laajakantoisten aiheiden käsittelemiseen. Argumenta on rahoitusmalli, jonka tarkoitus on löytää merkittävien tutkimusaiheiden avoimiin kysymyksiin tieteellisesti ja tieteiden välisesti kestäviä argumentteja. Apuraha on haettavissa seuraavan kerran vuonna 2022. Lue lisää.

Liikkuvuusapuraha

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Lue lisää.

Soitinlainat

Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelma koostuu neljästäkymmenestäkuudesta jousisoittimesta. Soittimet on tarkoitettu lainattavaksi muusikkojen käyttöön määräajaksi. Lue lisää.

Taide²

Taide²-apurahojen haku on toistaiseksi tauolla.

Suomen Kulttuurirahaston Taide²-apurahan (Taide toiseen) tarkoituksena on mahdollistaa korkeatasoisten taidetuotantojen tarjoaminen laajemmille yleisöille. Apuraha kannustaa laajoihin ja uudistaviin taidehankkeisiin. Taiteen alan laitoksille ja rekisteröityneille yhteisöille suunnattu apuraha on tarkoitettu niiden keinojen etsimiseen, joilla taiteellisesti laadukkaat tuotannot voivat saavuttaa suurempia yleisöjä. Lue lisää.