Uudenmaan rahasto

Uudenmaan rahasto on perustettu vuonna 1963. Rahasto on uusmaalaisen taiteen ja paikalliskulttuurin tukija toimialueensa 26 kunnassa.

Uudenmaan rahaston apurahat jaetaan joka toinen vuosi. Seuraava hakuaika on 16.1. – 9.2.2024 klo 16 asti. Apurahaa ei voi hakea tammikuun 2023 haussa. Uudenmaan rahaston hakijat voivat, kuten aina ennenkin, hakea apurahaa Keskusrahaston Lokakuun hauissa vuosina 2022 ja 2023.

Rahasto tukee toimintaa, jonka kohde tai toteuttaja on Uudeltamaalta. Apurahoja myönnetään taiteelliseen työskentelyyn ja taiteeseen liittyviin projekteihin, tapahtumiin ja kulttuuritilaisuuksiin sekä kotiseututyön ja paikalliskulttuurin hankkeisiin. Uudenmaan rahasto ei tue tieteellistä tutkimustyötä.

Uudenmaan rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista. Nimikkorahastoista jaetaan apurahoja lahjoittajien toivomiin tarkoituksiin, näiden alojen ulkopuolelle jääviä aloja tuetaan käyttötarkoitukseltaan vapaista varoista.

Rahaston toiminta ja päätöksenteko on itsenäistä sekä puolueista, etujärjestöistä ja instituutioista riippumatonta. Rahaston apurahoista päättää hoitokunta. Hoitokunta edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.

Lisätietoa rahastosta

Lataa Uudenmaan rahaston logot

Lue Uudenmaan rahaston historiikki

Rahaston asiamiehenä toimii oikeust. maisteri, MBA Leena Tammivuori ja sihteerinä fil. maisteri Anu Aaltonen. Apurahansaajat voivat lähettää viestejä myös apurahansaajapalvelun kautta.

Uudenmaan rahaston yhteystiedot:

Leena Tammivuori, Uudenmaan rahaston asiamies
Leena
Tammivuori
asiamies
Anu Aaltonen, Uudenmaan rahaston sihteeri
Anu
Aaltonen
sihteeri
Tavoitettavissa arkisin klo 12-16.

Toimisto
Uudenmaan rahasto
Bulevardi 5 A, 3. krs
00120 Helsinki

Toimisto on avoinna vain sopimuksen mukaan.

Uudenmaan rahaston yleinen sähköposti: uusimaa@skr.fi