Kymenlaakson rahasto

Vuonna 1960 perustettu Kymenlaakson rahasto toteuttaa tarkoitustaan, Kymenlaakson maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä muuta kulttuuritoimintaa toimialueensa 6 kunnan alueella.

Kymenlaakson rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista. Nimikkorahastoista jaetaan apurahoja lahjoittajien toivomiin tarkoituksiin. Näiden alojen ulkopuolelle jääviä aloja tuetaan käyttötarkoitukseltaan vapaista varoista.

Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat kymenlaaksolaiset hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuurihankkeet.

Rahaston toiminta ja päätöksenteko on itsenäistä sekä puolueista, etujärjestöistä ja instituutioista riippumatonta. Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.

Lisätietoa rahastosta

Lataa Kymenlaakson rahaston logot

Lue Kymenlaakson rahaston historiikki

Kymenlaakson rahaston kulttuuristrategia

Kenno Anthropological Consulting kartoitti vuonna 2020 Kymenlaakson rahaston pyynnöstä maakunnan kulttuurin tilaa ja tulevaisuudennäkymiä. Selvityksen pohjalta Kymenlaakson rahaston hoitokunta suuntaa rahaston toiminnan painopisteitä lähivuosina. Tutustu alta löytyvään tutkimuksen tiivistelmään.

Kymenlaakson rahaston yhteystiedot:

Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
Päivikki
Eskelinen-Rönkä
asiamies
Iloinen mustapaitainen nainen katsoo kameraan.
Anu
Toivonen
sihteeri

Toimisto
Kauppalankatu 2 A 1
45100 KOUVOLA

Toimisto on auki sopimuksen mukaan.

Kymenlaakson rahaston yleinen sähköposti: kymenlaakso@skr.fi