Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelma koostuu neljästäkymmenestäkuudesta jousisoittimesta. Kokoelma on lajissaan maamme arvokkain. Soittimet on tarkoitettu lainattavaksi muusikkojen käyttöön määräajaksi. Stradivarin, Amatin ja Guarnerin kaltaisten huippusoitinten lisäksi kokoelmassa on myös tasoltaan ammattiopiskelijoiden tarpeisiin soveltuvia soittimia.

Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa.

Laina-ajat

Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelman arvokkaimmat soittimet on nimetty arvosoittimiksi. Arvosoittimen laina-aika on noin viisi vuotta. Soitin voidaan hakemuksesta luovuttaa saman henkilön käyttöön myös toiselle viisivuotiskaudelle. Kolmaskin kausi on mahdollinen, mutta tällöin hakemus käsitellään julkisen hakumenettelyn yhteydessä.

Muiden soittimien laina-aika on niin ikään noin viisi vuotta. Nämä soittimet lainataan kuitenkin ainoastaan yhden kauden ajaksi.

Hakuaika ja -ohjeet

Hakemus tehdään hakijan verkkopalvelussa. Esitykset lainansaajista Suomen Kulttuurirahaston hallitukselle tekee soitinkokoelman asiantuntijatoimikunta. Soittimet luovutetaan lainansaajille toukokuun alusta tai sopimuksen mukaan.

Soittimia lainataan pääsääntöisesti ainoastaan Suomessa pysyvästi asuville henkilöille. Poikkeuksen muodostavat esimerkiksi suomalaisen hakijan ulkomailla suoritettavat opinnot.

Lisätietoja
Erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio
Veli-Markus
Tapio
erityisasiantuntija
Apurahasihteeri Eriika Johansson
Eriika
Johansson
suunnittelija
tavoitettavissa ma ja ti