Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelmaan kuuluu viisikymmentäkuusi jousisoitinta ja yksi cembalo. Kokoelma on lajissaan maamme arvokkain. Soittimet on tarkoitettu lainattavaksi muusikkojen käyttöön määräajaksi. Vanhojen italialaisten ja ranskalaisten harvinaisuuksien lisäksi kokoelmassa on myös tasoltaan ammattiopiskelijoiden tarpeisiin soveltuvia soittimia.

Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16.00 Suomen aikaa.

Laina-ajat

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta soittimien laina-aika on noin viisi vuotta. Kokoelman arvokkaimmat soittimet on nimetty arvosoittimiksi ja ne voidaan hakemuksesta luovuttaa saman henkilön käyttöön myös toiselle tai kolmannelle kaudelle. Muut soittimet lainataan ainoastaan yhden kauden ajaksi. Jotkut kokoelman soittimista on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla on yhteys tiettyyn maakuntaan.

Kuka voi hakea?

Soittimia lainataan pääsääntöisesti ainoastaan Suomessa pysyvästi asuville henkilöille. Poikkeuksen muodostavat esimerkiksi suomalaisen hakijan ulkomailla suoritettavat opinnot.

Haun aikataulu

Hakemus tehdään Kulttuurirahaston verkkopalvelussa Maaliskuun haun hakuaikana. Haku sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä kello 16 Suomen aikaa.

Esitykset lainansaajista Suomen Kulttuurirahaston hallitukselle tekee soitinkokoelman asiantuntijatoimikunta. Soittimet luovutetaan lainansaajille viimeistään toukokuun jälkipuoliskolla.

Lainattavat soittimet 2022

Viiden vuoden lainakaudelle:

Viulu

  • Pierre & Hippolyte Silvestre II, Lyon 1840
    Tarkoitettu ensisijaisesti pohjoiskarjalaiselle lainaajalle

Alttoviulut

  • Tuntematon, "Felice Guadagnini 1865"
  • Andrea Robin-Frandsen, Angers 1996
  • Gerriet Groth, Wiesbaden 1980

Sellot

  • Luigi Bajoni, Milano n. 1850
  • Patrick Robin, Angers 1996

Kolmen vuoden lainakaudelle:

Viulu (barokki)

  • Gianbattista Rogeri, Brescia 1691

Alttoviulu (barokki)

  • Tuntematon, "Ranskalainen", n. 1750
Lisätietoja soitinlainoista:
Erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio
Veli-Markus
Tapio
erityisasiantuntija