Santarcangelo dei Teatri -yhdistyksen järjestämä Santarcangelo Festival on Italian vanhin esittävän nykytaiteen festivaali ja yksi tärkeimmistä teatteri- ja tanssitaiteen festivaaleista Euroopassa.

Haettavana on (Huomio, ei haussa vuodelle 2023):

  • kolme 2 - 3 viikon residenssiä tanssi-, esitys- ja teatteritaiteen työryhmille (korkeintaan kuusi henkeä)
  • ajankohta: residenssit alkavat 9.9., 7.10. ja 4.11.2020
  • työskentelyapurahan määrä on 650 euroa/henkilö/viikko
  • lisäksi myönnetään matka-apuraha, jonka suuruus riippuu valitusta matkustustavasta. Matka-apuraha myönnetään korotettuna, mikäli matkat tehdään lentämisen sijaan raide- ja lauttaliikenteen avulla (katso tarkemmat ohjeet täältä)
  • https://www.santarcangelofestival.com/en/

Santarcangelon festivaali kyseenalaistaa ja uudelleenmäärittelee omia keskeisiä määrittäjiään, joihin kuuluu kansainvälisten taiteilijoiden läsnäolo, suhde Santarcangelon julkiseen tilaan sekä kaupungin asukkaiden osallistuminen. Yhdistyksen ympärivuotiseen ohjelmaan kuuluu kohtaamisia, jaettuja kokemuksia, videonäytöksiä ja yleisölle avoimia taiteilijatapaamisia. Järjestäjät tarjoavat residenssissä oleville teatteri- ja tanssiryhmille mahdollisuuden järjestää keskusteluja, liiketyöpajoja, avoimia harjoituksia, yhteisiä elokuvanäytöksiä tai vaikkapa retkiä meren rannalle. Residenssiohjelma sovitaan festivaalin henkilökunnan kanssa sen jälkeen, kun residenssin osallistujat on valittu.

Taiteilijat asuvat jaetuissa majoitustiloissa aivan Lavatoio-teatterin (Teatro il Lavatoio) vieressä. Teatteri on residenssitaiteilijoiden käytettävissä harjoitteluun ja tapahtumien järjestämiseen kuutena päivänä viikossa. Hakemukseen on hyvä linkittää videomateriaalia omasta työskentelystään, jos sellaista on.

The theater in Santarcangelo dei Teatri.