Ohjelma tarjoaa suomalaiskirjailijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä kolme kuukautta kulttuurisesti rikkaassa ja innostavassa ympäristössä Buenos Airesissa.

Haettavana on:

  • yksi kolmen kuukauden työskentelyapuraha kirjailijoille ja kääntäjille
  • ajankohta: 15.8. - 15.11.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7000 euroa, minkä lisäksi lähtijöille myönnetään 1000 euron matka-apuraha
  • filba.org.ar/filba-foundation

Ohjelmaa isännöivä Filba-säätiö on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kirjojen ja kirjallisuuden leviämistä erilaisten yleisöjen pariin Etelä-Amerikassa. Säätiö on maailman suurimpiin kuuluvan espanjankielisen kirjallisuusfestivaalin Filba Internacionalin järjestäjä. Festivaaleille osallistuu yli sata kirjailijaa, ja residenssikirjailijat ovat osa festivaalin ohjelmaa. Sen vuoksi olisi suotavaa, että residenssiin valituilta kirjailijoilta olisi julkaistu jotakin esimerkiksi englanniksi, espanjaksi tai ranskaksi. Filban järjestäjätiimi vastaanottaa kirjailijat ja tutustuttaa heidät paikallisiin kirjallisuuspiireihin. Säätiön toimisto sijaitsee Eterna Cadenciassa, joka on yksi kaupungin kauneimmista kirjakaupoista.

Buenos Airesissa sijaitseva metroasema. Kuva: Johanna Ruohonen
Buenos Airesissa sijaitseva metroasema. Kuva: Johanna Ruohonen