Ohjelma tarjoaa kahdelle suomalaiskirjailijalle mahdollisuuden asua ja työskennellä kolme kuukautta kulttuurisesti rikkaassa ja innostavassa ympäristössä Buenos Airesissa.

Haettavana on (Huomio, ei haussa vuodelle 2022):

  • kaksi kolmen kuukauden työskentelyapurahaa kirjailijoille ja kääntäjille
  • ajankohta: 1.8.-31.10.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7000 euroa, minkä lisäksi lähtijöille myönnetään 1000 euron matka-apuraha
  • filba.org.ar/filba-foundation

Ohjelmaa isännöivä Filba-säätiö on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kirjojen ja kirjallisuuden leviämistä erilaisten yleisöjen pariin Etelä-Amerikassa. Säätiö on maailman suurimpiin kuuluvan espanjankielisen kirjallisuusfestivaalin Filba Internacionalin järjestäjä. Festivaaleille osallistuu yli sata kirjailijaa, ja residenssikirjailijat ovat osa festivaalin ohjelmaa. Sen vuoksi olisi suotavaa, että residenssiin valituilta kirjailijoilta olisi julkaistu jotakin esimerkiksi englanniksi, espanjaksi tai ranskaksi. Filban järjestäjätiimi vastaanottaa kirjailijat ja tutustuttaa heidät paikallisiin kirjallisuuspiireihin. Säätiön toimisto sijaitsee Eterna Cadenciassa, joka on yksi kaupungin kauneimmista kirjakaupoista.

Kirjailijoiden käyttöön tarkoitetut majoitus- ja työskentelytilat sijaitsevat CheLAssa, entisessä tehtaassa, joka toimii taidegalleriana ja residenssinä. CheLA sijaitsee Parque Patriciosissa, rauhallisessa kaupunginosassa, josta on hyvät julkiset kulkuyhteydet kaupungin keskeisille paikoille.

Residenssirakennus. Kuva: Johanna Ruohonen
Residenssirakennus. Kuva: Johanna Ruohonen
Buenos Airesissa sijaitseva metroasema. Kuva: Johanna Ruohonen
Buenos Airesissa sijaitseva metroasema. Kuva: Johanna Ruohonen