Rio de Janeirossa sijaitsevan CAPACETE-residenssiohjelman tavoitteena on luoda tilanteita ja strategioita, jotka tarjoavat aitoja ja konkreettisia vaihtoehtoja taiteen epävarmalla alalla.

Haettavana on (Huomio, ei haussa vuodelle 2023):

  • kaksi kolmen kuukauden työskentelyapurahaa taiteilijoille ja kuraattoreille
  • ajankohta: 1.3.-31.5. ja 1.9.-30.11.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7000 euroa, minkä lisäksi lähtijöille myönnetään 1000 euron matka-apuraha
  • capacete.org

Residenssitaiteilijoille tarjottava toiminta on suunniteltu vastaamaan esteettisten nykykäytäntöjen monialaisuutta sekä edistämään pyrkimystä yhdistää teoria erilaisiin taiteen muotoihin, dynamiikkaan ja yleisöihin. Residenssitaiteilijoilla on tilaisuus tutustua monipuolisesti Rio de Janeiron sosiaaliseen, kulttuuriseen ja poliittiseen elämään. Tarkoituksena on luoda tila tai alusta horisontaaliseen kokemiseen perustuvalle toiminnalle, vuoropuhelulle ja käytännöille ja siten löytää uusia oppimisen ja vaihdon käytäntöjä.

CAPACETE tarjoaa majoituksen, resurssit työskentelyyn (internet + työtila + kirjasto), tukea taiteelliseen tutkimukseen, seminaareja sekä matkajärjestelyitä Brasilian sisäisiin matkoihin.

Taiteilijoiden käytössä on kirjasto.
CAPACETEn kirjasto. Kuva: Johanna Ruohonen

 

Residenssivieraat yhteisellä illallisella CAPACETEssa. Kuva: Johanna Ruohonen
Residenssivieraat yhteisellä illallisella CAPACETEssa. Kuva: Johanna Ruohonen