Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Tammikuun haku on käynnissä, jaossa noin 12,5 miljoonaa euroa
10.1.2019
 Kuvittaja, graafinen suunnittelija Jussi Kaakisen Kulttuurirahaston kotisivuille tekemää kuvitusta.
Kuvittaja, graafinen suunnittelija Jussi Kaakisen Kulttuurirahaston kotisivuille tekemää kuvitusta.
Suomen Kulttuurirahaston seitsemäntoista maakuntarahastoa myöntävät apurahoja oman maakuntansa tieteen, taiteen ja muun kulttuurityön edistämiseen. Apurahat vuodelle 2019 ovat haettavissa 10.1.–8.2.2019 klo 16 asti.

Vuonna 2019 maakuntarahastot jakavat yhteensä noin 12,5 miljoonaa euroa. Haku tapahtuu apurahanhakijan verkkopalvelussa osoitteessa www.skr.fi/haku.

Mukana uudenlaisia apurahoja

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahat ovat ensimmäistä kertaa jaettavina myös maakuntarahastoissa. Tukimuodon tavoitteena on edistää kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin.

Pelit ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana omana hakualanaan. Apurahaa voi hakea pelien taiteelliseen suunnitteluun (kuten käsikirjoitukseen tai muuhun sisällölliseen suunnitteluun, sävellystyöhön tai visuaaliseen suunnitteluun) tai toteuttamiseen. Hakemuksen kohteena olevalla pelillä tulee olla taiteellisia, kulttuurisia tai yhteiskunnallisia tavoitteita. Pelin muotoa tai toimintaympäristöä ei ole rajoitettu.

Lisätietoa tammikuun hausta löytyy osoitteesta www.skr.fi/tammikuunhaku. Hakuohjeisiin kannattaa tutustua huolellisesti. Tutustuthan myös maakuntarahastojen omiin painopisteisiin ja hakuohjeisiin.

Hakuaika päättyy perjantaina 8.2.2019 klo 16.00, jolloin hakemusten ja lausuntojen tulee olla toimitettu verkkopalvelussa. Ohjeita ja linkki lausunnonantajan verkkopalveluun löytyvät täältä.

Apurahainfotilaisuus

Maakuntarahastojen yhteinen apurahainfotilaisuus järjestetään torstaina 24.1.2019 klo 15.00–16.30 Jyväskylän kaupunginteatterin lämpiössä, osoitteessa Vapaudenkatu 36. Tilaisuutta voi seurata myös suorana tai tallenteena jälkikäteen sosiaalisen median kanavissamme: