Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Taidetta hoitolaitoksiin on jatkossa Taidetta kaikille
14.9.2021
Karhun jälki on kiertävä, ikäihmisille suunnattu visuaalinen nukketeatteriesitys, joka lumoaa, hymyilyttää ja koskettaa ikään tai toimintakykyyn katsomatta. Kuva: Iida Järvinen
Karhun jälki on kiertävä, ikäihmisille suunnattu visuaalinen nukketeatteriesitys, joka lumoaa, hymyilyttää ja koskettaa ikään tai toimintakykyyn katsomatta. Matkateatteri sai Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan hankkeeseen vuonna 2021. Kuva: Iida Järvinen
Taidetta hoitolaitoksiin -nimellä tutuksi tullut apuraha on ollut haettavissa jo vuodesta 2015 lähtien. Apurahan nimi on tänä syksynä muutettu muotoon Taidetta kaikille. Myös joitakin muita hakuohjeita on tarkennettu, esim. haettava vähimmäismäärä on 25 000 euroa Lokakuun haussa ja 10 000 euroa Tammikuun haussa.
Kulttuurikeskus PiiPoon TEIJO-hanke toteutui Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan turvin. Kuva: Kulttuurikeskus PiiPoo
Kulttuurikeskus PiiPoon TEIJO-hanke toteutui Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan turvin. Kuva: Kulttuurikeskus PiiPoo

Tukimuodon tavoitteena on lisätä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia kokea korkealaatuista taidetta ja siten edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta.

– Taidetta hoitolaitoksiin -nimi suuntasi hakijoiden ajattelun liiaksi vain hoito- ja hoivakoteihin. Kohderyhmänä ovat kuitenkin kaikki sellaiset ihmiset, joiden on vaikea päästä taiteen äärelle, kertoo kulttuurisihteeri Jaana Ortju.

Hoitolaitosten lisäksi esimerkiksi sairaalat, vankilat tai vaikkapa vastaanottokeskukset voivat olla apurahaa hakevien taiteilijoiden työskentelyn kohteita, kuten myös päihdetyön ja lastensuojelun yksiköt.

Apuraha on tarkoitettu kaikille taiteen aloille. Hakijoina voivat yksittäisten taiteilijoiden lisäksi olla myös työryhmät tai taiteen ammatilliset rekisteröityneet yhteisöt.

Taidetta kaikille -apurahaa voi hakea seuraavan kerran Lokakuun haun yhteydessä 1.–29.10. Se on mukana myös maakuntien haussa tammikuussa 2022. Lisätietoja apurahasta.