Takaisin artikkelilistaukseen
Keski-Suomen rahasto
Keski-Suomen rahaston apurahahaku on käynnissä - apurahoja jaossa 685 500 euroa
17.1.2022
Parkour Oppimiskeskus ry sai Keski-Suomen rahaston apurahan 2020. Keskuksessa tarjotaan lapsille ja nuorille mm. sirkusopetusta. Kuva: Andy Day
Apurahanhaku saattaa joskus tuntua melkoiselta tasapainoilulta. Lapsille ja nuorille sirkusopetusta tarjoava Parkour Oppimiskeskus ry sai Keski-Suomen rahaston apurahan 2020. Kuva: Andy Day
Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston hakuaika on auki 10. helmikuuta klo 16 asti. Tammikuun haussa apurahoina jaetaan yhteensä 685 500 euroa. Apurahoja voidaan myöntää Keski-Suomessa asuville, siellä toimiville tai syntyneille hakijoille maakunnassa tapahtuvaan tai siihen kohdistuvaan työskentelyyn.

Apurahoja voi hakea kaikille aloille tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä niistä aiheutuviin kuluihin. Apurahoja myönnetään myös erikoiskohteisiin kuten kotiseututyöhön liittyviin hankkeisiin, mittavampaa rahoitusta tarvitsevaan kärkihankkeeseen ja Taidetta kaikille -toimintaan.

– Ihan ensiksi hakuohjeet kannattaa käydä lukemassa verkkosivuiltamme, ja ryhtyä sen jälkeen jo kirjoittamaan hakemusta. Haku on lähtenyt tavalliseen tapaan käyntiin hissukseen, mutta kyllä järjestelmästä jo lähetettyjä hakemuksia löytyy, ja hakuun liittyviä kyselyjä tulee puhelimitse ja sähköpostitse. Erityiskohteiden rahoituksesta erityisesti kiinnittäisin hakijoiden huomion isoimmat muutokset läpikäyneeseen Taidetta kaikille -apurahaan, jolla pyritään nyt pitkäjänteisempään ja vaikuttavampaan toimintaan, asiamies Antti Niskanen kertoo.

Apurahoja myönnetään sekä yleisrahastosta että jakovuorossa olevista nimikkorahastoista lahjoittajan toimesta tarkemmin määriteltyihin tarkoituksiin.

– Vuosittain jakavien nimikkorahastojemme lisäksi pääsemme nyt ensimmäistä kertaa jakamaan apurahoja Laukaan kunnan lahjoitukseen perustuvasta Heikkilän tyttöjen rahastosta, asiamies iloitsee.

– Tänä vuonna rahaa on tavallista enemmän luvassa myös säveltaiteeseen, johon kohdistetaan myös juuri vastaanottamamme lahjoitus Terttu Kaerilan nimikkoapurahana. Lisäksi nimikkorahastolahjoitusten kautta rahaa ohjautuu yleisempien tarkoitusten lisäksi mm. energia-alalle ja Pihtiputaan hyväksi tehtävään kulttuurityöhön. Jakovuoroiset nimikkorahastomme löytyvät verkkosivuiltamme, Niskanen opastaa. Päätökset apurahojen jaosta tekee rahaston hoitokunta asiantuntijoita kuultuaan. Apurahat julkistetaan 25.5.2022.

Maakuntarahastot järjestävät Zoom-webinaarina yhteisen apurahainfotilaisuuden 27.1.2022 klo 15-17. Koronatilanteesta johtuen erillisiä maakunnallisia apurahainfoja lähitapaamisina ei järjestetä.

Lisätietoja