Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Kulttuurirahaston kirjoittajakouluun haki lähes 150 taiteesta työkseen kirjoittavaa
24.4.2020
Ensi syksynä järjestettävä Suomen Kulttuurirahaston kirjoittajakoulu kriitikoille herätti paljon kiinnostusta. Kurssille haki yhteensä 148 kriitikkoa ja taiteesta työkseen kirjoittavaa eri puolilta Suomea.

Kurssille valittiin 15 osallistujaa. He saavat 2 500 euron työskentelyapurahan sekä matka-apurahan ulkomaille suuntautuvan opintomatkan toteuttamiseen. Yhteensä apurahaa jaettiin kurssilaisille lähes 60 000 euroa. Opintomatka liittyy pitkään taide-esseeseen, joka tehdään kurssin aikana.

Kulttuurirahaston kirjoittajakoulun tavoitteena on kehittää kriitikoiden ja taiteesta ammatikseen kirjoittavien osaamista. Kurssin sisällön on suunnitellut verkkojulkaisu Long Play, ja kurssin vastuuopettajana toimii toimittaja, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Anu Silfverberg.

”Toivon, että kurssi antaa kriitikoille uusia eväitä työhönsä, mutta myös vahvistusta ammattikunnan merkityksestä ja omasta roolista kulttuurin kentällä ja yhteiskunnassa. Kritiikki on laji, jolla on todellakin väliä!” Silfverberg sanoo.

Lisäksi kurssilla opettavat lukuisat kritiikin ammattilaiset, muun muassa ruotsalainen kirjallisuuskriitikko ja kääntäjä Rebecka Kärde, tutkija ja taidekirjoittaja Harri Kalha, elokuvakriitikko Kalle Kinnunen sekä esitystaiteen kollektiivi Todellisuuden tutkimuskeskus.

Kirjoittajakouluun valittiin

Sofia Blanco Sequeiros
Ville Hänninen
Tero Kartastenpää
Katri Kovasiipi
Emilia Kukkala
Pietari Kylmälä
Reetta Laitinen
Sampsa Oinaala
Jyri Ojala
Joonas Pulkkinen
Henna Raatikainen
Ville Ropponen
Matti Tuomela
Mervi Vuorela
Maaria Ylikangas

Lisätietoa:

Johanna Ruohonen, johanna.ruohonen@skr.fi, p. 040 516 3475
Anu Silfverberg,
anu@longplay.fi, p. 044 333 5574