Institute for Provocation (IFP) on Pekingissä sijaitseva kuvataiteeseen painottuva tutkimuksellinen residenssi, joka järjestää erilaisia tilaisuuksia ja luo yhteyksiä paikalliseen taidekenttään.

Haettavana on (Huomio, ei haussa vuodelle 2023):

  • yksi kolmen kuukauden apuraha kuvataiteilijoille tai muiden alojen taiteilijoille, sekä esimerkiksi arkkitehdeille, joilla on kohteeseen liittyvä tutkimuksellinen intressi
  • ajankohta: 1.3.-31.5.
  • työskentelyapurahan määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 7000 euroa
  • matka-apurahan suuruus riippuu valitusta matkustustavasta. Kohteeseen voi hakea korotettua matka-apurahaa mikäli matka tehdään raide- ja lauttaliikenteen avulla 
  • www.iprovoke.org

Residenssi tarjoaa työskentelytilat tunnetulla 798-taidealueella sekä majoituksen omassa asunnossa läheisellä asuinalueella. IFP tarjoaa taiteilijan käyttöön myös puolipäiväisen assistentin, joka voi auttaa sekä arkisten että tutkimuksellisten ongelmien selvittelyssä.

Apurahansaaja vastaa itse tarpeellisista matkajärjestelyistä, kuten viisumin hankkimisesta ja vakuutuksista. Apurahansaajan on hyvä olla yhteydessä IFP:hen hyvissä ajoin ennen residenssin alkua ja viisumin hankintaa.

IFP map of destination

 

IFP olohuone
IFP työhuone