Artspace on perustettu vuonna 1983, ja se sijaitsee Sydneyn rannikon tuntumassa kaupungin tunnettujen kulttuuri- ja turistikohteiden, kuten Sydneyn Oopperatalon, ja Kings Crossin alueen läheisyydessä.

Artspace-residenssiin Australian Sydneyssä myönnetään kolmen kuukauden työskentelyapuraha yhdelle kuvataiteilijalle tai taiteilijaparille aikavälille 1.6.–31.8. Työskentelyapuraha on 2 000 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi lähtijöille myönnetään 1 000 euron matka-apuraha.

Artspace on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista residenssiorganisaatioista Australian dynaamisessa ja kansainvälisesti verkostoituneessa nykytaiteen toimintakentässä. Se järjestää ja tarjoaa muun muassa näyttelyitä, esityksiä, taiteilijaresidenssejä sekä erilaisia yleisöohjelmia. Artspace toimii yhteistyössä UNSW Art & Designin kanssa, tarjoten residenssitaiteilijoiden käyttöön yliopiston Paddingtonin kampuksen työtiloja.

Residenssissä taiteilija saa käyttöönsä studion, jossa on tilava asumiseen ja työskentelyyn tarkoitettu avoin tila, parivuoteellinen parvi, keittokomero sekä kylpyhuone. Taiteilijapari saa käyttöönsä yhden studion. Perheenjäsenten majoittuminen studioon on myös mahdollista.

Lisätietoja: https://www.artspace.org.au/