Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
SNAP-valokuvafestivaali alkaa. Valokuvat kertovat, mikä lapsille ja nuorille on tärkeää
9.11.2018
Suomen Kulttuurirahaston rahoittama SNAP-valokuvafestivaali tuo lasten ja nuorten äänen näkyväksi julkisissa tiloissa eri puolilla Suomea.
Suomen Kulttuurirahaston rahoittama SNAP-valokuvafestivaali tuo lasten ja nuorten äänen näkyväksi julkisissa tiloissa eri puolilla Suomea. Kuva: Salli, Jynkänlahden koulu
Suomen Kulttuurirahaston rahoittama SNAP-valokuvafestivaali tuo lasten ja nuorten äänen näkyväksi julkisissa tiloissa eri puolilla Suomea. SNAP-työpajoissa nuoret ovat työskennelleet valokuvataiteilijoiden ohjauksessa, ja 10.–18.11.2018 hanke huipentuu valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin. Kyseessä on Suomen valokuvataiteen museon ja seitsemän alueellisen valokuvakeskuksen sekä Porin lastenkulttuurikeskuksen yhteishanke.

SNAP-työpajat

Suomen Kulttuurirahaston rahoittama SNAP-valokuvafestivaali tuo lasten ja nuorten äänen näkyväksi julkisissa tiloissa eri puolilla Suomea.
Kuva: Tuvia

Suomen valokuvataiteen museo ja alueelliset valokuvakeskukset ovat toteuttaneet kuluneen vuoden aikana kolme laajaa, valtakunnallista työpajakokonaisuutta. Pajoja ovat ohjanneet valokuvaan erikoistuneet taidekasvattajat tai pedagogisesti orientoituneet valokuvataiteilijat. Keskeistä työpajatoiminnassa on ollut herätellä lapsia ja nuoria pohtimaan kysymyksiä Mikä on minulle tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa?

Festivaali

Festivaalin tapahtumat sijoittuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Raaseporin, Oulun, Lapuan, Kuopion, Jyväskylän ja Porin alueille, ympäristöihin ja maakuntiin. Festivaalin avajaisia vietetään lauantaina 10.11 eri puolilla Suomea. Valtakunnallinen festivaalipäivä järjestetään 14.11 Suomen valokuvataiteen museolla.

Lue lisää:

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/hankkeet/snap-lasten-ja-nuorten-valokuvafestivaali