Takaisin artikkelilistaukseen
Kainuun rahasto
Kainuulainen satukirja on valmistunut
21.5.2021
Kainuun rahasto julkaisi 2020 kirjoituskutsun, jossa haettiin uusia satuja ja loruja/lauluja kainuulaisilta kirjoittajilta julkisesti eri kanavien kautta. Sadun suosituspituus oli 1-3 liuskaa. Kutsuun saattoi vastata korkeintaan kahdella ennen julkaisemattomalla tekstillä tai laululla. Lähettämällä satunsa tai laulunsa tekijä antoi luvan sen julkaisemiseen satukirjassa.
Kainuulaisen satukirjan on kuvittanut Sari Hiltunen

Kainuun rahaston asiantuntijatyöryhmä valitsi noin sadasta sadusta, tarinoista ja lauluista julkaistavat tekstit. Kirjan väljänä teemana on kainuulaisuus kasvuympäristönä, identiteettinä ja mielikuvituksen lähteenä. Kaikki kirjan toteuttajat kirjoittajien lisäksi ovat kainuulaisia ja se painettiin kainuulaisessa painotalossa.

Kainuulainen satukirja sisältä 33 uutta kainuulaista satua, lorua ja laulua. Se on nelivärikuvakirja ja se tarkoitettu esikouluikäisille (5-6 vuotiaat). Teos on lahjoitettu kaikille Kainuun esikoululaiselle. Lisäksi teosta on jaettu mm. Kainuun kirjastoihin, julkisiin tiloihin kuten neuvoloille, sairaalaan sekä perhepalvelukeskuksiin ja järjestöille. Se sopii hyvin luettavaksi yhdessä vanhempien/sisarusten kanssa.

Kainuun kulttuurirahaston painopistealueita ovat nuoret, yhteisöllisyys sekä maakunnan vahvuudet. Oman toiminnan hankkeiden lisäksi nämä ovat ohjanneet myös apurahojen kohdentamista, kertoo Kainuun rahaston hoitokunnan puheenjohtaja Raija Juvonen.

Satukirja -hankkeen tavoitteena on ollut tuoda näkyvyyttä Kainuun lapsille ja lastenkulttuurin saavutettavuudelle sekä kannustaa esikouluvaiheessa olevia lapsia lukemaan ja lapsiperheitä kirjojen maailmaan. Hanke on antanut myös kainuulaisille kirjoittajalle mahdollisuuden saada uusia tekstejään satukirjaan ja nuorten lukijoiden käsiin. Hanke edistää ja vahvistaa osaltaan kainuulaisen kulttuurin elinvoimaisuutta. Kainuun rahaston omalla hanketoiminnalla olemme halunneet tukea ja innostaa taiteilijoita.

  • Kirjan on toimittanut Tittamari Marttinen.
  • Kirjan on kuvittanut Sari Hiltunen ja graafisen muotoilun on toteuttanut Teemu Sirviö.
  • Kirjan on painanut Kajaanin Offsetpaino Oy.
  • Kirjan työryhmään ovat kuuluneet Arrigo Blom, Ari Koistinen ja Sinikka Rantalankila sekä Kainuun rahaston asiamies Antti Toivanen.

Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahasto on saanut Suomen Kulttuurirahastolta hankkeelle erillisrahoitusta 29 500 €.

Lisätietoja
Tittamari Marttinen
Tittamari
Marttinen
sihteeri
Antti Toivanen, Kainuun rahaston asiamies
Antti
Toivanen
asiamies