Takaisin artikkelilistaukseen
Säätiö
Haemme Kulttuurirahastoon varainhoitajaa
18.4.2024
Suomen Kulttuurirahasto on valtakunnallinen muutosvoima tieteen, taiteen ja kulttuurin puolesta – moniarvoisen ja kestävän yhteiskunnan hyväksi. Yksityisenä säätiönä se tukee tiedettä ja taidetta myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta. Kulttuurirahasto toimii suomalaisen tieteen ja taiteen hyväksi myös käynnistämällä ja toteuttamalla yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisia hankkeita. Säätiön omaisuus koostuu yli 80 vuoden aikana saaduista lahjoituksista.

Valtakunnallisesti toimivassa Kulttuurirahastossa työskentelee yhteensä noin 50 henkilöä. Toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa.

Nykyisen varainhoidosta vastaavan asiamiehen eläköityessä etsimme kokenutta ja osaavaa varainhoitajaa

Suomen Kulttuurirahaston varainhoitajana vastaat säätiön sijoitussalkusta. Keskeisin tehtäväsi on huolehtia sijoitusstrategian ajantasaisuudesta ja strategisen allokaation onnistumisesta. Vastaat sijoitusstrategian toimeenpanosta eri omaisuuslajeissa niin itse hoitaen kuin eri palvelutarjoajia hyödyntäen mukaan lukien seurannan ja valvonnan. Vastaat salkun tuotto- ja riskiraportoinnista, vastuullisuusraportoinnista sekä niiden kehittämisestä yhdessä tiimiin kuuluvan salkunhoitajan kanssa. Osallistut aktiivisesti mm. keskeisimpien suorien kiinteistösijoitusten hallitustyöskentelyyn, kiinteistöjen myyntiprosesseihin ja riskienhallintaan. Valmistelet varainhoitoon liittyvät asiat yhteistyössä hallituksen nimeämän raha-asiaintoimikunnan kanssa ja raportoit toimivalle johdolle, raha-asiain toimikunnalle sekä hallitukselle. Toimit salkunhoitajan esihenkilönä.

Tehtävässä menestyäksesi odotamme, että sinulla on työ- ja elämänkokemuksen tuomaa ymmärrystä sekä kykyä käsitellä erilaisia tilanteita ja ihmisiä. Sinulla on hyvät esiintymis-, neuvottelu- ja tarvittaessa myös sovittelutaidot. Olet hyvä hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan tehokkaasti kaikkien sidosryhmien kanssa. Sitoudut eettisiin ja vastuullisiin toimintatapoihin. Lisäksi arvostamme kokemustasi toimimisesta varainhoidon palveluntarjoajien kanssa.

Luotettavuus, joustavuus ja huolellisuus ovat ominaisuuksia, joita arvostamme työskentelyotteessasi. Nautit monipuolisesta roolista ja sinulla on hyvät yhteistyö- ja päätöksentekotaidot. Tunnet olosi kotoisaksi asiantuntijaorganisaatiossa, jossa kunnioitetaan taustoiltaan ja arvopohjaltaan erilaisia ihmisiä.

Sinulla on vahvaa ja käytännössä osoitettua taloudellista ja sijoitusosaamista eri omaisuusluokista, sijoitusinstrumenteista ja -strategioista sekä sijoitusrakenteista mukaan lukien korko-, osake-, ja kiinteistösijoitukset, sekä vaihtoehtoiset sijoitukset.  Sinulla on osaamista mm. sijoitus- ja rahoitustuottojen ennustamisesta, toimintojen ja järjestelmien kehittämisestä sekä riskienhallinnasta ja kyky soveltaa tätä tietoa sijoituspäätöksissä. Kokemus sijoitustoimintaan liittyvästä verotus- ja sopimusjuridiikasta katsotaan eduksi, samoin kuin ymmärrys säätiön toimialasta. Myös kulttuurin, tieteen ja taiteen tuntemus tai niihin liittyvä kiinnostus auttavat kokonaisuuden kanssa työskentelyssä. 

Sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja suomen kielen lisäksi kommunikoit sujuvasti myös englanniksi. Ruotsin kieli ja aikaisempi esihenkilökokemus lasketaan eduksi. Työ edellyttää jonkin verran matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla sekä satunnaisesti viikonlopputöitä. 

Miksi Suomen Kulttuurirahasto?

Tässä tehtävässä pääset tekemään merkityksellistä työtä suomalaisen kulttuurin ja tieteen hyväksi. Rahaston toimisto on Helsingin ydinkeskustassa ja työsuhteen edut ovat nykyaikaiset ja hyvät. Ammattitaitoisten työtovereiden lisäksi saat tueksesi vahvasti sitoutuneiden luottamushenkilöiden verkoston.

Hae paikkaa!

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoivomuksen kera viimeistään 7.5. mennessä alla olevan painikkeen kautta. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana. 

Hae paikkaa

Tämä rekrytointiprosessi toteutetaan anonymisoituna rekrytointina.

Miten anonymisoitu rekrytointiprosessi etenee

Compass HRG kutsuu hakijoiden joukosta sopivammaksi katsotut ehdokkaat ensimmäiseen haastatteluun. Tämän jälkeen jatkoon valittujen ehdokkaiden tiedot anonymisoidaan ja seuraavat tunnistetiedot poistetaan (nimi, sukupuoli, ikä, kuva, äidinkieli, opiskelun ajankohdat). Asiakkaamme rekrytoivat esihenkilöt arvioivat Compass HRG:n toimittamat hakemusasiakirjat ilman näitä henkilökohtaisia tunnistetietoja. Tämän jälkeen valitut ehdokkaat kutsutaan toiselle kierrokselle asiakkaan haastatteluun. Tunnistetiedot näkyvät siis asiakkaan rekrytoivilla esihenkilöillä vasta kun asiakas on valinnut hakijat seuraavaan vaiheeseen. Ehdokkaat, jotka eivät etene asiakashaastatteluihin, pysyvät anonyymeina prosessin loppuun.

Haluatko kuulla lisää?

Haussa meitä avustaa Compass Human Resources Group. Lisätietoa tehtävästä saat Compass HRG:n konsulteilta: Göran Hernberg +358 500 409 779 goran.hernberg@compasshrg.fi tai Nina Laszlo-Bäckström +358 50 595 6041 nina.laszlo-backstrom@compasshrg.fi