Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Kulttuurirahaston lokakuun apurahahaku alkaa
25.9.2018
Suomen Kulttuurirahaston lokakuun haku alkaa 1.10.2018
Piirros: Jukka Pylväs
Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat vuodelle 2019 ovat haettavina 1.−31.10.2018. Tieteen puolella haettavana on miljoonan euron lisärahoitus genomilääketieteen ja täsmälääketieteen kliiniseen tutkimukseen.

Kulttuurirahasto jakaa apurahoja vuonna 2019 yhteensä 39,5 miljoonaa euroa, josta keskusrahaston lokakuun haussa on jaossa 26 miljoonaa euroa. Maakuntarahastot jakavat tammikuun haussa 12,8 miljoonaa euroa.

Keskusrahaston apurahojen hakuaika on 1.–31.10.2018. Hakemus tehdään osoitteessa www.skr.fi/haku. Verkkopalvelu sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16.00. Myös hakemuksiin liittyvät lausunnot tulee jättää tuohon mennessä.

Taiteilijat voivat hakea apurahoja työskentelyyn ja hankkeisiin, lisäksi yhteisöt voivat hakea apurahoja kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Pelit ovat ensimmäistä kertaa mukana omana hakualanaan. Apurahaa voi hakea pelien taiteelliseen suunnitteluun tai toteuttamiseen, ja pelillä tulee olla taiteellisia, kulttuurisia tai yhteiskunnallisia tavoitteita.

Tieteen apurahat on suunnattu erityisesti väitöskirjatöihin ja niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. Tieteen aloilla voi yhdistää palkallisen työsuhteen apurahaan hakemalla Tohtorikoulutettavan yhteisrahoitus -tukimuodon kautta apurahaa. Tohtoreille tutkimukseen tarkoitettu vuosiapuraha nousee 30 000 euroon, muiden vuosiapurahojen suuruus on edelleen 24 000 euroa.

Eminentia- ja Taidetta hoitolaitoksiin -apurahat ovat haettavina edellisvuosien tapaan.

Lisärahoitus lääketieteeseen

Suomen Kulttuurirahasto myöntää lokakuun 2018 haussa noin miljoonan euron lisärahoituksen genomilääketieteen ja täsmälääketieteen kliiniseen tutkimukseen. Haku on avoinna kaikille lääketieteen aloille, mutta Kulttuurirahaston nimikkorahastojen takia toivotaan, että hakemuksia saadaan myös reumatutkimuksen alalta. Lisärahoituksella tuetaan yhdestä viiteen tutkimushanketta. Rahoitus myönnetään korkeintaan kolmeksi vuodeksi ja se voidaan käyttää väitöskirja- ja post doc -tutkijoiden työskentelyapurahoihin sekä tutkimuksesta aiheutuviin muihin kuluihin.

Kulttuurirahaston apurahainfo pidetään Helsingin Musiikkitalon Terassilämpiössä, Mannerheimintie 13 a, maanantaina 8.10. klo 14 alkaen. Infoa voi seurata myös verkon välityksellä suorana tai jälkeenpäin www.facebook.com/kulttuurirahasto ja youtube.com/kulttuurirahasto

Tarkemmat hakuohjeet ja lisätietoa apurahoista osoitteessa www.skr.fi/apurahat