Takaisin artikkelilistaukseen
Hankeuutiset
Kainuulainen satukirja eskari-ikäisille
8.4.2020
Kainuun rahasto julkaisee kirjoituskutsun, jossa haetaan uusia satuja, loruja ja lauluja kainuulaisilta kirjoittajilta. Kirjoituskutsu on avoin kaikille. Tavoitteena on luoda eskari-ikäisille (5-6 vuotiaat) sopiva satu-, loru- ja laulukirja, jota voidaan lukea yhdessä vanhempien ja sisarusten kanssa. Teos lahjoitetaan kaikille Kainuun eskarilaisille. Teokseen tulee 20 uutta kainuulaista satua.

Sadun suosituspituus on 1-3 liuskaa. Osallistua voi korkeintaan kahdella ennen julkaisemattomalla tekstillä tai laululla. Lähettämällä satunsa tai laulunsa tekijä antaa luvan sen julkaisemiseen Kainuulaisessa satukirjassa ja mahdollisesti muilla Kainuun rahaston nimeämillä foorumeilla. Tekstit lähetetään 30.6.2020 mennessä kilpailun tuottajalle/sihteerille Tittamari Marttiselle osoitteeseen tittamari.marttinen@skr.fi

Kainuun rahaston työryhmä valitsee sadosta julkaistavat tekstit. Kirjan väljänä teemana on kainuulaisuus kasvuympäristönä, identiteettinä ja mielikuvituksen lähteenä. Kaikki kirjan toteuttajat kirjoittajien lisäksi ovat kainuulaisia. Kirjan kuvittaja/kuvittajat, taittaja ja nuotintaja kutsutaan hankkeeseen tuottajan ja Kainuun rahaston kontaktien kautta. Kirja painetaan kainuulaisessa painotalossa. Tavoitteena on visuaalisesti houkutteleva ja värikäs teos.

Tuottaja/sihteeri huolehtii kirjan kokonaisuudesta, koordinoi tekstien kokoamisen, kirjan toimitustyön, taiton ja kuvituksen sekä laulujen mahdollisen nuotinnuksen ja/tai kirjaan liittyvän äänitteen.

Perusteet

Hanke tuo näkyvyyttä Kainuun lapsille ja lastenkulttuurin saavutettavuudelle sekä kannustaa eskarivaiheessa olevia lapsia lukemaan ja lapsiperheitä kirjojen maailmaan. Hanke antaa myös kainuulaisille kirjoittajalle mahdollisuuden saada tekstejään satukirjaan ja nuorten lukijoiden käsiin. Kainuussa on vilkas kirjallinen historia, ja eri vuosikymmeniltä tunnetaan monia kirjallisia vaikuttajia kuten esimerkiksi Elias Lönnrot, Eino Leino, Johannes Messenius, Ilmari Kianto, Veikko Huovinen ja Laura Lindstedt. Kainuun kirjailijoiden ja Kainuun lausujien toiminta sekä musiikkielämä on maakunnassa aktiivista. Hanke edistää ja vahvistaa osaltaan kainuulaisen kulttuurin elinvoimaisuutta.

Jakelu

Valmista teosta jaetaan yhdelle ikäluokalle esikoululaisia kaikissa Kainuun kunnissa noin 700-800 kappaletta. Lisäksi teosta voidaan jakaa Kainuun kirjastoihin, neuvoloihin ja järjestöille.

Kirjoittajat ja lausujat saavat lisäksi mahdollisuuden esittää tekstejä eri tilaisuuksissa. Palkkiot tilaisuuksista todetaan erikseen sen mukaan, millaisia tilaisuudet ja satutuokiot ovat. Jokaiselle kirjoittajalle annetaan kaksi tekijänkappaletta ja 200 euron palkkio.

Lisätietoja
Tittamari Marttinen
Tittamari
Marttinen
sihteeri
Antti Toivanen, Kainuun rahaston asiamies
Antti
Toivanen
asiamies