Takaisin artikkelilistaukseen
Etelä-Savon rahasto
Perheiden tiedepäivät jälleen kiertueelle Etelä-Savossa
4.11.2021
Tutkija Pii (DI Kirsi Puustinen) Perheiden tiedepäivillä 2019. Kuva: Sami Funke
Tutkija Pii (DI Kirsi Puustinen) Perheiden tiedepäivillä 2019. Kuva: Sami Funke
Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston käynnistämä Perheiden tiedepäivät -tapahtuma lähtee jälleen maakuntakiertueelle. Tiedepäiville voi osallistua 11. marraskuuta Savonlinnan pääkirjastossa, 12. marraskuuta Pieksämäen pääkirjastossa ja 13. marraskuuta Mikkelin pääkirjastossa.

– Tapahtumassa esitellään tiedettä mahdollisimman monialaisesti. Tänä vuonna mukana on myös LUMA-keskus Saimaa. Vaikka ohjelma on suunniteltu 5–10-vuotiaita ajatellen, niin tekemistä löytyy koko perheelle. Ohjelmaa rakennetaan yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja harrastajien kanssa, joten sisältö voi hieman vaihdella paikkakunnittain, kertoo tapahtuman tuottaja Saara Vauhkonen.

Edellisillä tiedepäivillä kävijät saivat osallistua mm. työpajaan, jossa suunniteltiin robotti, sekä aistityöpajoihin, joissa testattiin aistien toimintaa erilaisilla käytännön kokeiluilla. Tutkija Piin laboratoriossa tehtiin erilaisia liuoksia ja rakennettiin karkkitehtuuria. Tieteen ihmeisiin tutustutaan myös tänä vuonna Tutkija Piin (DI Kirsi Puustinen) opastuksella. Tapahtumassa on tutusti myös erilaisia tieteeseen liittyviä työpajoja. Tämän vuoden kiertueen tarkempi ohjelma julkaistaan Perheiden tiedepäivät -Facebook-sivuilla. Kiertueen tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tiedepäivät-kiertueen tapahtumissa noudatetaan koronavirustartunnoilta suojautumiseen annettuja yleisiä ohjeita: tapahtumiin osallistutaan terveinä sekä käsihygieniasta ja turvaväleistä pidetään huolta. Tiedepäiväkiertueen toteuttaa tuottaja Saara Vauhkonen.

Perheiden tiedepäivien ohjelma 2021.

Lisätietoja:

Päivikki Eskelinen-Rönkä, paivikki.eskelinen-ronka@skr.fi, 050 385 7603
Tuottaja Saara Vauhkonen, saara@vauhko.com, 040 500 9074