Takaisin artikkelilistaukseen
Säätiö
Päivitykset Koronaviruksen vaikutuksista toimintaamme
20.3.2020
Päivitämme tälle sivulle tietoja ja ohjeita Koronaviruksen vaikutuksista Kulttuurirahastoon ja apuraha-asioihin.

17.3. (päivitetty 20.3.)

Koronaviruksen aiheuttamia muutoksia apurahaohjeisiin

Kulttuurirahasto hyväksyy ilman erillisiä ilmoituksia kuuden kuukauden lisäajan apurahojen käyttötarkoituksen toteuttamiseen ja apurahojen käyttöselvitysten jättämiseen niiden apurahansaajien osalta, joiden työsuunnitelmien toteuttamiseen koronavirus vaikuttaa.

Jos apurahan käyttöä ei voi siirtää eteenpäin, käyttötarkoituksen muutoksesta tulee etukäteen neuvotella Kulttuurirahaston kanssa.

Jos koronaviruksen takia työ- tai tutkimussuunnitelman toteuttaminen ei onnistu täysin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, mutta sen toteutumista on mahdollista soveltaen edistää, apurahansaajan ei tarvitse keskeyttää tai siirtää elinkustannusten kattamiseen tarkoitetun henkilökohtaisen työskentelyapurahan käyttöä. Tämä ei edellytä yhteydenottoa Kulttuurirahastoon. (täydennetty 20.3.)

Jos koronaviruksen takia apurahansaajan suunniteltu tapahtuma tmv. jää toteutumatta, Kulttuurirahasto ei peri jo käytettyä apurahaa takaisin. Sen sijaan käyttämätön osuus apurahasta tulee joko palauttaa tai sen käytöstä toiseen tarkoitukseen tulee etukäteen neuvotella Kulttuurirahaston kanssa.

Residenssiapurahat pyritään ensisijaisesti siirtämään uuteen ajankohtaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, residenssityöskentelyyn tarkoitettu apuraha voidaan muuttaa taiteellisen työskentelyn apurahaksi. Muutoksesta tulee etukäteen neuvotella Kulttuurirahaston kanssa.

Liikkuvuusapurahat pyritään siirtämään uuteen ajankohtaan.

Kriitikkokurssin apurahoihin liittyvät ulkomaiset matkat toteutetaan siinä vaiheessa, kun se on mahdollista koronaviruksen takia.

13.3.

Kulttuurirahasto noudattaa valtioneuvoston suositusta, että suurten yleisötilaisuuksien järjestämistä vältettäisiin toukokuun loppuun asti. Sen tähden maakuntarahastot eivät tänä keväänä vietä vuosijuhliaan. Apurahojen käsittelyyn tällä ei ole vaikutusta, vaan niistä päätetään normaalisti.

Kevään Taidetestaajat-vierailut perutaan toistaiseksi. Huhtikuussa järjestettäväksi suunniteltu Lukuklaani-seminaari siirretään syksyyn.

Tilaa uutiskirjeemme