Takaisin artikkelilistaukseen
Pohjois-Savon rahasto
Uusi asiamies Pohjois-Savon Kulttuurirahastoon
14.10.2020
Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston asiamies on vaihtunut. Rahaston hoitokunnan esityksestä Suomen Kulttuurirahaston hallitus valitsi asiamieheksi 1.10.2020 alkaen kuopiolaislähtöisen kasvatustieteen maisteri Antti Niskasen. Niskanen seuraa asiamiehenä vuodesta 2007 alkaen tehtävää hoitanutta kamari- ja orkesterimusiikin lehtori, viulutaiteilija Antti Meurmania. Pohjois-Savon rahaston lisäksi Niskanen jatkaa edelleen myös Keski-Suomen rahaston asiamiehenä.
Antti Niskanen, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon rahastojen asiamies.

Vuodesta 2014 alkaen Kulttuurirahaston palveluksessa ollut Antti Niskanen hoitaa molempien rahastojen asiamiehen tehtäviä puolipäiväisesti ja työskentelee niiden lisäksi Jyväskylän kaupunginteatterin teatterikuraattorina. 
 
Antti Niskanen asui parikymppiseksi asti Kuopiossa, ja hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Minna Canthin lukiosta vuonna 1986, minkä jälkeen hän opiskeli Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa valmistuen luokanopettajaksi. Lähes koko työuransa hän on kuitenkin työskennellyt teatteritaiteen parissa. Niskanen toimi näyttelijänä Seinäjoen ja Jyväskylän kaupunginteattereissa vuosina 1993–2007, luokanopettajana v. 2007–09 ja vuodesta 2009 lähtien nykyisessä tehtävässään yleisötyön kehittämistehtävässä Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Iloitsen suuresti tästä mahdollisuudesta päästä Kulttuurirahaston kautta edistämään osaltani myös pohjoissavolaista kulttuuria, tiedettä ja taidetta. Sukujuureni ovat syvällä Savon maaperässä ja siteeni maakuntaan edelleen vahvat. Minulle Kuopio on lupsakka, luonnonläheinen ja kaunis kaupunki, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia tehdä, kokea ja harrastaa taidetta. Tieteen saralla Itä-Suomen yliopiston monitieteisyys on ehdoton vahvuus yksiköiden välisten yhteishankkeiden toteuttamiseksi. Kuopion kampuksella on jo pitkät perinteet etsiä vastauksia ajankohtaisiin, meitä kaikkia koskettaviin ikääntymiseen, terveyden edistämiseen ja elintapoihin liittyviin kysymyksiin. Kokemukseni Rahaston toiminnasta ja työhistoriani teatterikentällä antavat uskoakseni hyvät lähtökohdat tehtävän hoitamiselle. Yliopistomaailma ja tutkimustyö ovat läsnä myös arjessa Jyväskylän yliopistossa työskentelevän vaimoni kautta, Antti Niskanen kertoo.

Pohjois-Savon rahaston toisena työntekijänä toimii sihteeri Piia Julkunen.

Lisätietoja

Pohjois-Savon rahaston asiamies Antti Niskanen, p. 050 385 7607
Suomen Kulttuurirahasto, apurahoista ja kulttuurista vastaava asiamies Juhana Lassila, p. 040 517 8500