Takaisin artikkelilistaukseen
Uudenmaan rahasto
Uudenmaan Kulttuurirahasto jakaa yli 1,2 miljoonaa euroa
10.1.2022
Taiteilija Leonor Ruiz Dubrovinin työhuoneelta. Kuva: Laura Iisalo
Taiteilija Leonor Ruiz Dubrovinin työhuoneelta. Kuva: Laura Iisalo
Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto jakaa Tammikuun 2022 haussa 1 260 000 euroa uusmaalaiselle taiteelle ja kulttuurille. Vuoden 2022 tammikuun haun jälkeen apurahoja jaetaan vain joka toinen vuosi. Seuraavan kerran Uudenmaan rahaston apurahoja voi hakea Tammikuun 2024 haussa.

Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahojen haku alkaa 10.1. ja päättyy 10.2.2022 klo 16. Uudenmaan rahasto jakaa apurahoja kaikille taiteen aloille ja paikalliskulttuurin hankkeille, joiden tekijä tai kohde on Uudellamaalla. Uudenmaan rahasto ei tue tieteitä.

Rahasto jakaa myös Taidetta yhdessä -erityisapurahoja. Tukimuodon tavoitteena on lisätä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta korkeatasoisen taiteen keinoin. Tukea saavissa hankkeissa edellytetään taiteilijan ja osallistujaryhmän dialogista yhteistyötä, osallistujien oman äänen kuulumista ja osallistujien kohtaamista aktiivisina taiteen kanssatekijöinä ja -kokijoina.

Koska kilpailu Uudellamaalla on poikkeuksellisen kova, hoitokunta on päätynyt jakamaan apurahoja joka toinen vuosi, jolloin jaettavaa on kaksinkertainen määrä. Seuraavan kerran Uudenmaan rahaston apurahoja voi hakea Tammikuun 2024 haussa.

Uudenmaan rahaston hoitokunnan puheenjohtajana on aloittanut kirjallisuudentutkija, dosentti Sanna Nyqvist. 11-jäseninen hoitokunta koostuu eri alojen asiantuntijoista, ja sen tärkeimpänä tehtävänä on arvioida apurahahakemukset tarvittaessa ulkopuolisten asiantuntijoiden avustuksella.

Uudenmaan rahaston apurahat julkistetaan toukokuun puolessavälissä pidettävässä vuosijuhlassa Helsingissä.

Lisätietoja
Leena Tammivuori, Uudenmaan rahaston asiamies
Leena
Tammivuori
asiamies