Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Residenssialumnit – apurahansaajien äänet
4.1.2019
PomPom booklet videoinstallation, Simo Kellokumpu
PomPom videoinstallaatio, Simo Kellokumpu
Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden hakea apurahaa työskentelyyn ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä. Syksyn 2018 haussa oli seitsemän kohdetta ympäri maailmaa, Ranskasta Australiaan ja Pohjois-Amerikasta Etelä-Koreaan.

Kulttuurirahasto on vuodesta 2016 lähtien kehittänyt residenssitoimintaansa yhteistyössä HIAP – Helsinki International Artist Programme -residenssin kanssa. Haettavien kohteiden määrä on kasvanut vuosittain, ja uusia kohteita valmistellaan myös tulevalle vuodelle.

Vuonna 2019 käynnistyvän residenssialumnitoiminnan tarkoituksena on parantaa residensseihin lähtevien taiteilijoiden kokemusta ja verkottaa residenssitaiteilijoita keskenään. Uusille apurahansaajille tarjotaan mahdollisuus ottaa yhteyttä edellisten vuosien lähtijöihin ja saada heiltä apua omaan residenssijaksoon valmistautumisessa.

Nyt julkaistavalle Residenssialumnit-sivulle kootaan kokemuksia taiteilijoiden työskentelystä Rahaston yhteistyöresidensseissä vuodesta 2017 alkaen. Sivu tarjoaa uusille apurahanhakijoille aiempaa kattavampaa tietoa residenssikohteiden tarjoamista mahdollisuuksista, ja toivottavasti siten helpottaa residensseihin hakeutumisessa. Samalla se raottaa ovea taiteilijoiden työskentelyyn myös muulle yleisölle.

Vuoden 2019 hakukohteet olivat seuraavat:

  • Hôtel Chevillon Ranskassa
  • SeMA Nanji Soulissa Etelä-Koreassa
  • Tokyo Arts and Space Residency Japanissa
  • O Espaço do Tempo Portugalissa
  • Artspace Australiassa
  • Institute for Provocation Kiinassa
  • Triangle Yhdysvalloissa

Voit käydä tutustumassa pikku hiljaa täydentyvään englanninkieliseen Residenssialumnit-sivuun osoitteessa skr.fi/en/residency-alumni

Lisätietoja:

Museonjohtaja Johanna Ruohonen
Johanna
Ruohonen
erityisasiantuntija, museonjohtaja