Takaisin artikkelilistaukseen
Uudenmaan rahasto
Myyrmäen ja Kaivokselan kulttuuripolut kaikille kulkijoille löytyvät nyt netistä
2.5.2023
Kaksi ihmistä tanssimassa graffitimaalatun seinän edessä.
Kuva Fanfaari-kulttuuripolkujen kulkueesta, joka juhlisti Uudenmaan rahaston kulttuuripolkuhankkeen Myyrmäen ja Kaivokselan kulttuuripolkuja. Kuva: Leena Tammivuori
Uudenmaan Kulttuurirahasto on vuosina 2020-2023 tuottanut omana kulttuurihankkeenaan kulttuuripolut Lohjan Routiolle sekä Vantaan Myyrmäkeen ja Kaivokselaan. Kaupunginosiin tehtiin hankkeessa useita kävelyreittejä, joiden varrelle sijoittuu faktatiedon lisäksi asukkailta yhteisillä kävelyillä kerättyä paikallistietoa, kokemuksia ja muistoja sekä erilaisia harjoitteita, joiden avulla voi tutkia ympäristöään uudella tavalla. Kulttuuripolkujen kartat ovat nyt netissä kaikkien saatavilla.

Kulttuuripolku-hankkeessa on eri keinoin tutkittu, tulkittu ja jaettu kulttuurisia ja henkilökohtaisia kiinnittymispisteitä kotikulmilla yhdessä toisten asukkaiden kanssa. Pääosassa eivät olekaan nähtävyydet sinänsä, vaan se, mitä asukkailla ja vierailijoilla on alueen eri paikoista kerrottavaa. Tavoitteena on jakaa helposti piiloon jäävää tietoa ja asukkaiden kollektiivista muistia. Polkujen toivotaan avaavan ihmiset näkemään omaa lähiympäristöään uusin silmin.

Uudenmaan Kulttuuripolkujen valmistumista juhlistettiin 22.4.2023 klo 13-16 pidetyllä Fanfaari-kulkueella, jossa käveltiin upeassa säässä reitti Myyrmäestä Kaivokselaan.

Polkuja ovat olleet toteuttamassa eri vaiheissa toimittaja Elina Iijalainen ja Kotikaupunkipolkujen konseptin kehittänyt Pauli Saloranta, jotka toimivat hankkeen koordinaattoreina. Mukana olivat myös yhteisötaiteilija Pia Lindy, koreografi ja ohjaaja Nina Mamia, kansanmuusikko ja toimittaja Amanda Kauranne, äänisuunnittelija J. Koho, historioitsija Torsti Salonen ja Routio-seuran puheenjohtaja Heikki Hanhimäki. Hankkeen yhteistyötahoina ovat olleet myös Lohjan ja Vantaan kaupungit, Vantaan kaupunginmuseo, Routio-, Vantaa- ja Kaivoksela-seurat, Myyrmäki-liike ja niiden aktiivit.

Polkujen tarinakartat voi ladata alta löytyvistä linkeistä:

Kaivoksela ja Myyrmäki

Routio

Kaivokselan ja Myyrmäen kulttuuripoluilla on myös omat Facebook-sivut: Myyrmäen Kulttuuripolku ja Kaivokselan Kulttuuripolku.