Takaisin artikkelilistaukseen
Kymenlaakson rahasto
Kymenlaakson rahaston puheenjohtajaksi Riku Halinen
8.10.2021
Kymenlaakson rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta. Se perustettiin vuonna 1960. Rahasto jakaa apurahoja ja palkintoja kymenlaaksolaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Kymenlaaksossa suoritettavaa tai Kymenlaaksoon kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Rahaston toimialueeseen kuuluu 6 kuntaa.
Riku Halinen, Kymenlaakson rahaston hoitokunnan puheenjohtaja

Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston hoitokunnan uudeksi puheenjohtajaksi on valittu lehtori, fil. maisteri Riku Halinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin sosionomi Harri Kivelä. Uusina jäseninä hoitokunnassa aloittavat toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen, kasvatustiet. tohtori Tiina Kirvesniemi, intendentti Mari Lehtosalo, dosentti, teol. tohtori Marko Marttila sekä dosentti, silmätautien ylilääkäri Raimo Tuuminen. Hoitokunnassa jatkavat jäsenet johtaja Tomi Hautala, yhteiskuntat. tohtori Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala sekä varatuomari Kristiina Rintala. Hoitokunnan jäsenten toimikausi on kolme vuotta, ja perättäisiä kausia voi olla enintään kolme.

Kymenlaakson Kulttuurirahasto jakaa Tammikuun haussa 490 000 euroa tieteeseen ja taiteeseen sekä erilaisiin maakunnan kulttuurielämää edistäviin hankkeisiin. Jaossa on mm. 40 000 euroa Kärkihankkeeseen sekä vähintään 20 000 euroa Taidetta kaikille -hankkeisiin. Myönnettävän apurahan alaraja on 2 000 euroa. Apurahanhakijan verkkopalvelu on avoinna 10.1.-10.2.2022 ja hakuohjeet löytyvät tutusti Kulttuurirahaston kotisivuilta osoitteesta www.skr.fi/yleiset-hakuohjeet.

Apurahapäätökset tekee Kymenlaakson Kulttuurirahaston hoitokunta. Hakemusten arvioinnissa käytetään apuna ulkopuolisia asiantuntijoita. Apurahat jaetaan maakuntarahaston vuosijuhlassa toukokuussa 2022.

Kymenlaakson rahaston asiamiehenä toimii fil. tohtori Päivikki Eskelinen-Rönkä.

Lisätietoja
Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
Päivikki
Eskelinen-Rönkä
asiamies