Takaisin artikkelilistaukseen
Etelä-Karjalan rahasto
Kolme uutta jäsentä ja uusi sihteeri Etelä-Karjalan rahaston hoitokuntaan
7.12.2016

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahaston hoitokunta on saanut kolme uutta jäsentä: kuvataiteilija Reetta Ahosen, asianajaja Kari J. Laineen sekä valokuvaaja Ari Nakarin. Hoitokunnassa jatkavat toimitusjohtaja Minna Ikonen, kitaransoiton lehtori Niku Martikainen, prof. Matti I. Niemi, toiminnanjohtaja Minna Pirilä-Martti sekä viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast. Uudeksi varapuheenjohtajaksi hoitokunta valitsi keskuudestaan prof. Kirsimarja Blomqvistin. Hoitokunnan puheenjohtajana jatkaa professori Ilkka Pöyhönen. Hoitokunnan jäsenten toimikausi on 3 x 3 vuotta.

Etelä-Karjalan rahaston asiamiehenä toimii fil. tohtori Päivikki Eskelinen-Rönkä ja uutena sihteerinä aloittaa Ritva Rehunen. Sihteeri Pirkko Kostamo jää tehtävästä eläkkeellä hoidettuaan sitä vuodesta 1979.

Etelä-Karjalan Kulttuurirahaston apurahojen hakuaika on 10.1.-10.2.2017. Maakuntarahasto jakaa 476 000 euroa apurahoja eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Etelä-Karjalassa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Tavanomaista suurempaa rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin myönnetään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana.

Etelä-Karjalan rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta. Se perustettiin vuonna 1962. Rahasto jakaa apurahoja ja palkintoja eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Etelä-Karjalassa suoritettavaa tai Etelä-Karjalaan kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Rahaston toimialueeseen kuuluu 9 kuntaa.

Lisätietoja:
Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä
paivikki.eskelinen-ronka@skr.fi
etela-karjala@skr.fi
050 385 7603