Takaisin artikkelilistaukseen
Kainuun rahasto
Kainuun rahastolta jälleen ennätysmäärä tukea kainuulaiselle kulttuurille
7.5.2019
Kainuun rahaston apurahansaajat vuodelta 2019. Kuva: Risto Mäläskä
Kainuun rahaston apurahansaajat vuodelta 2019. Kuva: Risto Mäläskä
Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto jakoi vuosijuhlassaan 7.5.2019 Hyrynsalmella 270 000 euroa apurahoina. Hakemuksia tuli yhteensä 160 ja apurahan sai 25 hakijaa.

20 000 euroa myönnettiin kahdelle Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeelle. Musiikkipedagogi (AMK) Sanna Kilpeläinen ja musiikkipedagogi (AMK) Esko Kilpeläinen saivat 5 000 euron apurahan musiikkituokioiden järjestämiseen Kajaanissa sijaitsevissa ikäihmisten hoitolaitoksissa. Tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi ja työryhmä puolestaan saivat 15 000 euroa Piileskelevä liike -työpajojen toteuttamiseen tukea tarvitsevien nuorten parissa.

Musiikkipedagogi Iida Falckille ja filosofian maisteri Janne Seppäselle myönnettiin 7 000 euron apuraha hankkeeseen, jolla viedään paikallista kansanmusiikkia elävöittämään Suomussalmen syrjäkyliä.

Kuvataiteilija, Amk Riikka Keränen sai 24 000 euron apurahan taiteelliseen työskentelyyn.

Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:lle myönnettiin 15 000 euron apuraha Pakko sanoa! -monologifestivaalin järjestämiseen.

Kaikki Kainuun rahaston vuoden 2019 apurahat löytyvät täältä.

Mitali viulutaiteilijalle

Apurahojen lisäksi Kainuun rahasto jakoi Suomen Kulttuurirahaston hallituksen myöntämän Elias Lönnrot -mitalin viulunsoiton lehtori, muusikko Minna Tuhkalalle. Mitali myönnettiin virtuoosimaisesta tulkinnasta, innostavasta opetuksesta.

Minna Tuhkala on monipuolinen muusikko, joka konsertoi aktiivisesti viulu-, ja barokkiviulutaiteilijana sekä laulajana. Tuhkala on konsertoinut mm. eri barokkiorkestereiden ja sinfoniaorkestereiden solistina, sekä kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa ja Euroopassa. Vuodesta 1997 Tuhkala on toiminut Kainuun musiikkiopiston viulunsoiton lehtorina ja Kaukametsän kamariorkesterin konserttimestarina sekä 2003 myös orkesterin taiteellisena johtajana. Vuosina 2011-2016 hän toimi Kajaanin Barokki Soi -festivaalin taiteellisena johtajana ja vuonna 2018 Ristijärven Veisuuvestivaalin ja Kajaanin Barokki Soin taiteellisena johtajana.