Takaisin artikkelilistaukseen
Kainuun rahasto
Kainuun nuoret kesämuusikot valittu
26.3.2021
Kainuun nuoret kesämuusikot
Kainuun nuoriksi kesämuusikoiksi haki avoimen hakumenettelyn kautta 28 laulajaa tai soittajaa. Kainuun rahaston hankkeen toteuttaa Rauniokaupunki ry kumppaninaan Kainuun ammattiopiston (KAO) konservatorio. Hankkeeseen on varattu 15 000 euroa.

Kesämuusikoiden varsinainen toimintakausi on heinäkuu 2021 ja harjoitusperiodit ovat touko-kesäkuussa. Tavoitteena on järjestää esiintymisiä kaikissa Kainuun kunnissa heinäkuussa 2021. Kesämuusikoille maksetaan vähintään 1 200 euron korvaus.

Valintaraadissa toimivat asiantuntijoina KAOn konservatorion tutkintovastaava Tapani Komulainen ja Kuhmon musiikkiopiston opettaja dir.mus. Arrigo Blom sekä Rauniokaupungin edustajana muusikko Juho Hannikainen.

”Valintaraadin tehtävä oli todella vaikea, koska hakijoina oli paljon hyviä lahjakkuuksia. Raati valitsi sellaiset muusikot, joista voidaan koota mahdollisimman monipuolinen kokoonpano. Ryhmässä on mukana eri instrumentteja ja musiikkityylejä edustavia taitavia soittajia sekä laulajia. Ryhmän on pystyttävä toimimaan itsenäisenä oma-aloitteisena, laadukkaana ryhmänä”, raadin jäsenet kertovat.

Kainuun nuoriksi kesämuusikoiksi valittiin

Auvinen Matilda, koskettimet ja laulu
Hyvönen Ukko, rummut ja laulu
Karhu Suvi-Eevi, kantele ja laulu
Lipponen Aatu kitara, saksofoni
Mustonen Aida, huilu ja pasuuna
Pääkkönen Petteri, kitara ja koskettimet
Pääkkönen Valtteri, basso
Vattulainen Jenni, laulu ja viulu