Takaisin artikkelilistaukseen
Keski-Pohjanmaan rahasto
Janne Ylinen Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston puheenjohtajaksi
28.10.2020
Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahaston hoitokuntaan on nimetty uusia jäseniä 1.10. alkaen. Uusina jäseninä aloittivat näyttelijä ja maanviljelijä Mats Holmqvist, professori Aila-Leena Matthies ja yliopettaja Elina Rebers.

Pitkän ja ansiokkaan kautensa hoitokuntatyössä päättivät määrävuosien täytyttyä elokuva-arvostelija Hannu Björkbacka ja toiminnanjohtaja Tuula Puoskari sekä edellinen puheenjohtaja Tanja Risikko siirtyessään Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry:n toiminnanjohtajaksi ja aloittaessaan Suomen Kulttuurirahaston hallintoneuvoston jäsenenä.

Keski-Pohjanmaan rahaston hoitokunta on järjestäytymiskokouksessaan valinnut uuden puheenjohtajiston. Hoitokunnan puheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Janne Ylinen ja varapuheenjohtajaksi kouluneuvos Taina Lehtonen.

Keski-Pohjanmaan rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta. Se toteuttaa tarkoitustaan, maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä omia kulttuurihankkeita toimialueensa 21 kunnan alueella. Lisäksi rahasto toimii kulttuuritoiminnan alueellisen merkityksen puolestapuhujana ja kumppanina monissa yhteistyöverkostoissa.

Keski-Pohjanmaan rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista.

Keski-Pohjanmaan rahasto jakaa vuonna 2021 apuahoina yhteensä 465 000 euroa. Maakuntarahaston apurahat ovat seuraavan kerran haettavana 11.1.-10.2.2021. Keskusrahaston apurahojen lokakuun haku päättyy 30.10.2020. 

 www.skr.fi/kp

Lisätietoja
Asiamies Mika Virkkala
Mika
Virkkala
asiamies