Takaisin artikkelilistaukseen
Keskusrahasto
European Forum Aplbach - haku auki Itävallan Alpeille
25.2.2020
European Forum Alpbach on monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään ilmastonmuutosta, pakolaisuutta, demokratian muutosta ja muita globaaleja haasteita.
Forum Alpbach nuorille suunnattu stipendiaattiohjelma

Alpbachin idylliseen alppikylään kokoontuu kolmen viikon aikana yli 900 puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä, ajatuksia ja ideoita. Foorumilla on vuosittain vaihtuva teema, joka vuonna 2020 on Fundamentals. Tapahtuman ajankohta on 19.8–4.9.2020.

Lahjakkaiden nuorten osallistumista tapahtumaan tuetaan Forum Alpbachin stipendiaattiohjelmalla. Se on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille ja siihen valitaan vuosittain noin 700 henkilöä 80 maasta. Järjestäjä ja suomalaiset säätiöt haluavat yhdessä lisätä pohjoismaisten ja suomalaisten osallistujien määrää ohjelmassa. Säätiöiden tavoitteena on kasvattaa Suomeen tulevia muutoksentekijöitä ja oman alansa vaikuttajia. Suomen Kulttuurirahasto ja KAUTE-säätiö rahoittavat suomalaisen stipendiaattiohjelman vuosina 2018–2020. Tänä vuonna suomalaisille nuorille tarjotaan neljä paikkaa, joista Kulttuurirahasto rahoittaa kaksi.

Haku ohjelmaan tapahtuu 17.2.–31.3.2020 foorumin verkkosivuilla osoitteessa forumalpbach.fi/

European Forum Alpbach on perustettu vuonna 1945 luomaan uutta suuntaa sodan raunioista toipuvalle Euroopalle ja edistämään rauhanomaista vuorovaikutusta. Suomalaisia puhujia foorumissa ovat olleet mm. presidentit Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen, useat ministerit ja suurlähettiläät.

Lisätietoja
Suunnittelija Olli Vallinheimo
Olli
Vallinheimo
suunnittelija