Takaisin artikkelilistaukseen
Uudenmaan rahasto
Uudenmaan Kulttuurirahasto jakoi 774 000 euroa uusimaalaiselle taiteelle ja kotiseututyölle
8.5.2012
Merkittävänä maakunnallisena hankkeena tuettiin UMO-säätiönmusiikkipedagogista hanketta 15 000 eurolla sekä Tarja Mäkeläisen ja työryhmän Puu-Vallilan historiikkia 15 000 eurolla.

Merkittävänä maakunnallisena hankkeena tuettiin UMO-säätiönmusiikkipedagogista hanketta 15 000 eurolla sekä Tarja Mäkeläisen ja työryhmän Puu-Vallilan historiikkia 15 000 eurolla.

Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto jakoi vuosijuhlassaan 8.5. Vantaalla kulttuurikeskus Vernissassa vuoden 2012 apurahoja yhteensä 774 000 euroa. Apurahan sai 131 hakijaa. Uudenmaan Kulttuurirahasto myöntää apurahoja pääasiassa uusmaalaisen taiteen ja kotiseututyön tukemiseen. Uudenmaan Kulttuurirahaston nimikkorahastoista jakovuorossa tänä vuonna oli Kauko Kammosen rahasto.

Hakemuksia Uudenmaan Kulttuurirahastolle jätettiin 1524 kpl ja hakemusten yhteissumma oli 17 683 842 euroa. Rahasto on lisäksi aiemmin keväällä jakanut kolmesta lääketieteelliseen tutkimukseen omistetusta nimikkorahastostaan kolme apurahaa, yhteensä 37 000 euroa, eli kaikkiaan rahasto jakoi tänä vuonna 811 000  euroa. Kyseiset lääketieteen nimikkorahastot ovat Impi Heinosen rahasto, Lempi ja Johannes Hämäläisen rahasto ja Sanni ja Anneli Strandströmin rahasto.

Maakunnallisesti merkittävinä hankkeina Uudenmaan rahasto tuki tänä vuonna kahta hanketta. UMO-säätiölle myönnettiin 15 000 euron apuraha musiikkipedagogisen hankkeen toteuttamiseen. Kyseessä on suomalaisen jazzin ykkösjoukkueen kiintoisa avaus monikulttuurisuuteen, yleisökasvatukseen ja yhteisöllisyyteen. Soittajat vierailevat kouluissa, joissa on suomea toisena kielenään käyttävien lasten luokkia, ja he järjestävät lapsille työpajan ja konsertin. Elävän musiikin kautta pyritään edistämään koululaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Toinen maakunnallisesti merkittävä 15 000 euron apuraha myönnettiin Puu-Vallilan historiikkihankkeen toteuttamiseen ja apurahan sai Tarja Mäkeläinen ja työryhmä. Hankkeen lähtökohtana on tahtotila arvokkaan kaupunkikulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja sen ylläpitämiseksi. 100 vuotta - monta tarinaa -hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta, kahdesta kirjasta ja kiertävästä näyttelystä.

 

Etnolaulaja Karoliina Kantelinen esiintyi Uudenmaan rahaston vuosijuhlassa 8.5.2012. Kuva: Heikki Tuuli