Aivan Pekingin ytimessä, historiallisella hutong-alueella sijaitsevassa Institute for Provocation -residenssissä kohtaavat kansainväliset taiteilijayhteisöt.

Institute for Provocation (IFP) on kuvataiteeseen painottuva tutkimuksellinen residenssi, johon voivat hakea myös muiden alojen taiteilijat sekä esimerkiksi arkkitehdit, joilla on kohteeseen liittyvä tutkimuksellinen intressi. IFP järjestää erilaisia tilaisuuksia ja luo yhteyksiä paikalliseen taidekenttään. Residenssissä on myös mahdollista järjestää näyttelyitä.

Residenssiin myönnetään yksi kolmen kuukauden apuraha (1.3.-31.5.). Apurahan määrä on 2000 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi valittu saa 1000 euron kuluapurahan matkakuluihin. Apurahansaaja vastaa itse viisumin hankkimisesta, vakuutuksista sekä muista vastaavista asioista. Apurahansaajan on hyvä olla yhteydessä IFP:hen hyvissä ajoin ennen residenssin alkua ja viisumin hankintaa.

Majoitustilat ovat vaatimattomat, eivätkä tilat mahdollista perheenjäsenten pitkäaikaista oleskelua residenssissä. Tiloissa on yhteensä kolme majoituspaikkaa ja kaksi studiota. Residenssitaiteilijan käytössä on myös pieni työtila.

IFP tarjoaa taiteilijan käyttöön puolipäiväisen assistentin, joka voi auttaa sekä arkisten että tutkimuksellisten ongelmien selvittelyssä.

Lisätietoja: www.iprovoke.org/

Institute for Provocation

 

Institute for Provocation