Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelma koostuu neljästäkymmenestäkuudesta jousisoittimesta. Kokoelma on lajissaan maamme arvokkain. Soittimet on tarkoitettu lainattavaksi muusikkojen käyttöön määräajaksi. Stradivarin, Amatin ja Guarnerin kaltaisten huippusoitinten lisäksi kokoelmassa on myös tasoltaan ammattiopiskelijoiden tarpeisiin soveltuvia soittimia.

Soittimia haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Siitä tulee ilmetä hakija yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite), henkilötunnus sekä hakijan käytössään oleva soitin. Hakuaika on vuosittain lokakuun kolme ensimmäistä viikkoa, 2.–20.10.2017.

Soitinkokoelman soittimet

 

Maakunnalliset soittimet

Kulttuurirahasto on lahjoittanut suurimman osan ns. Maakunnalliset soittimet -kokoelmaan kuuluvista soittimistaan konservatorioille. Noin 700 000 euron arvoiseen lahjoitukseen sisältyi noin sata soitinta.

Maakunnalliset soittimet -kokoelma perustettiin vuonna 2005, kun Kulttuurirahasto päätti hankkia miljoonalla eurolla soittimia parantaakseen niiden saatavuutta maakunnissa. Kokoelmaan kuuluu hyvin monenlaisia soittimia viuluista mandoliiniin.

Lisätietoja maakunnallisista soittimista osoitteesta www.konservatorioliitto.fi