Takaisin artikkelilistaukseen
Varsinais-Suomen rahasto
Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi 1,5 miljoonaa tieteelle ja taiteelle
11.5.2021
Turun nuori teatteri sai Varsinais-Suomen apurahan vuonna 2021. Liina (Jenna Kangasniemi), Iida (Iida Rockas), Pöperö-Maija (Armi Wahlroos), Aatu (Kalle Mäki), Anttoni (Eero Laine), Alma (Helmi Nolvi) ja Eemeli (Atte Lehto). Kuva: Turun Nuori Teatteri
Turun nuori teatteri sai Varsinais-Suomen apurahan vuonna 2021. Liina (Jenna Kangasniemi), Iida (Iida Rockas), Pöperö-Maija (Armi Wahlroos), Aatu (Kalle Mäki), Anttoni (Eero Laine), Alma (Helmi Nolvi) ja Eemeli (Atte Lehto). Kuva: Turun Nuori Teatteri
Kärkihankeapuraha, yhteensä 40 000 euroa, myönnettiin lasten ja nuorten kulttuuriharrastustoimintaan. Apurahan saivat Monikulttuurinen musiikkikasvatus ry ja Turun Nuori Teatteri ry. 10 000 euron palkinto myönnettiin Vastalääke ry:lle, luotettavan terveystiedon puolustajalle.

Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi 11.5. apurahoina ja opintostipendeinä yhteensä  1,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden haussa apurahahakemuksia lähetettiin Varsinais-Suomen rahastoon ennätykselliset 1 150 hakemusta, joiden yhteissumma oli yli 20 miljoonaa euroa. Apurahoja myönnettiin yhteensä 117 kappaletta. Suurin osa apurahoista, 88 kappaletta, myönnettiin henkilökohtaisina työskentelyapurahoina tieteen- ja taiteenharjoittajille. Muut apurahat osoitettiin erilaisten tutkimus- ja kulttuurihankkeiden kuluihin.

Musiikin lehtorit Susanna Mäkinen ja Tomi Oravala toimivat Monikulttuurinen musiikkikasvatus ry:n vetäjinä Turun normaalikoulussa.
Musiikin lehtorit Susanna Mäkinen ja Tomi Oravala ovat Monikulttuurinen musiikkikasvatus ry:n vetäjiä Turun normaalikoulussa.

Koronapandemian takia erityisesti taiteen apurahamyönnöissä korostuivat puolen vuoden ja vuoden työskentelyapurahat, joihin Kulttuurirahasto myönsi kevään aikana lisätukea. Apurahoista reilu kolmasosa myönnettiin rahaston 36 nimikkorahastosta, jotka perustuvat yksityishenkilöiden ja yhteisöjen lahjoituksiin. Apurahasummasta 60 000 euroa jaetaan touko-kesäkuun vaihteessa opintostipendeinä lahjakkaille Turun konservatorion opiskelijoille sekä matemaattis-luonnontieteellisissä ja teknisissä aineissa menestyneille varsinaissuomalaisille ylioppilaille ja ammatillisista oppilaitoksista valmistuville opiskelijoille.

Kärkihankeapuraha, yhteensä 40 000 euroa, myönnettiin puoliksi Monikulttuurinen musiikkikasvatus ry:n ja Turun Nuori Teatteri ry:n kesken.

– Haluamme Kärkihankkeena tukea lasten ja nuorten kulttuuriharrastusta etenkin nyt koronavuonna. Lasten ja nuorten kulttuuriharrastus on siis ajatuksena Kärkihanke. Päätimme jakaa rahoituksen kahden erinomaisen hakijan kesken, linjasi Varsinais-Suomen rahaston hoitokunta päätöksessään. Monikulttuurinen musiikkikasvatus ry:n hankkeen tarkoitus on lasten orkesteritoiminnan aloittaminen ja kehittäminen monikulttuurisessa Varissuon kaupunginosassa. Turun Nuori Teatteri ry:n kärkihankkeena on teatterin 50-vuotisjuhlavuoden Nuoruus on juhla -musikaalin toteuttaminen.

Vastalääke ry sai Varsinais-Suomen rahaston palkinnon vuonna 2021. Kuva: Robert Seger
Vastalääke ry:n hallituksen puheenjohtaja Mia Muhonen ja vastalääke.fi toimituskunnan jäsen Miikka Kiviranta. Kuva: Robert Seger

Palkinto luotettavan terveystiedon puolustajalle

Varsinais-Suomen rahasto päätti tänä vuonna lisäksi jakaa 10 000 euron palkinnon Vastalääke ry:lle heidän työstään luotettavan terveystiedon puolustamisessa. Yhdistystä pidetään tärkeänä ja ajankohtaisena toimijana, jonka toiminnassa toteutuu myös Varsinais-Suomen rahaston apurahahaun painotus vahvistaa tieteen tai taiteen keinoin luottamusta tietoon ja edistää hyvää vuorovaikutusta yhteiskunnassa.

Kulttuurirahaston kaikkien maakuntarahastojen yhteinen vuosijuhla on virtuaalinen ja katsottavissa 26.5. klo 18 alkaen osoitteessa skr.fi/matkallasuomessa.