Takaisin artikkelilistaukseen
Keskusrahasto
Nicholas Zieglerille Edvard Fazer -palkinto
12.4.2008

Kansallisbaletin tanssija Nicholas Ziegler on saanut Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinnon. Ziegler otti vastaan palkintomaljan ja siihen kuuluvan 7000 euron palkinnon Kansallisoopperan näyttämöllä Suuria mestareita -balettien ensi-illassa lauantaina 12.4. Palkinnon luovuttivat Suomen Kulttuurirahaston hallituksen puheenjohtaja, hallintoneuvos Niilo Jääskinen sekä palkintolautakunnan jäsenet, Suomen Kansallisoopperan säätiön hallituksen puheenjohtaja Sirkka Hämäläinen ja baletinjohtaja Dinna Bjørn. Palkintolautakuntaan kuuluu heidän lisäkseen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Nicholas Ziegler on kehittynyt jatkuvasti ja on todellinen Suomen Kansallisbaletin "danseur noble", joka tunnetaan taitavana ja huolehtivana partnerina. Vuosien myötä hänen yhä syvenevät roolitulkintansa ovat herättäneet ansaittua huomiota. Ziegler inspiroi ranskalaisen koreografi Patrice Bartin luomaan Tšaikovski-baletin nimiroolin juuri itselleen. Terveen ja vastuuntuntoisen asenteensa ansiosta Ziegler on myös erinomainen kollega ja miellyttävä yhteistyökumppani esimiehilleen.

Nicholas Ziegler kiinnitettiin Suomen Kansallisbalettiin syksyllä 2001 työskenneltyään sitä ennen Dresdenin baletissa. vuosina 1997-2001. Suomen Kansallisoopperassa hän on tanssinut kaikkien balettikirjallisuuden keskeisten klassikkojen päätehtävissä.

Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinto on jaettu Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1984 lähtien, tänä vuonna kolmattatoista kertaa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet tanssijat Aku Ahjolinna, Ulrika Hallberg, Maija Hänninen, Tommi Kitti, Jarkko Niininen, Juha Kirjonen, Barbora Kohoutková, Minna Tervamäki, Jaakko Eerola, Carolina Agüero, Timo Kokkonen sekä koko Suomen Kansallisbaletti, joka palkittiin ryhmänä vuonna 1994.


Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinto

Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinto on kiertopalkinto, joka myönnetään joka toinen vuosi parhaasta Suomen Kansallisbaletin piirissä tapahtuneesta tanssitaidetta edistävästä suorituksesta. Edvard Fazer -palkinto perustettiin Suomen Kansallisoopperan baletin 60-vuotisjuhlavuonna 1982 ja se myönnettiin ensimmäisen kerran 1984. Palkinto on kauppaneuvos ja rouva Roger Lindbergin lahjoittama hopeamalja, jonka Suomen Kansallisoopperan henkilökunta lahjoitti silloiselle johtajalleen Edvard Fazerille hänen 70-vuotispäivänään vuonna 1931. Vuonna 1996 Fazerin musiikkisäätiö siirsi varansa Suomen Kulttuurirahastolle, jolloin perustettiin Fazerin musiikkirahasto. Tässä yhteydessä myös palkinnon nimeksi tuli Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinto. Fazerin musiikkirahaston tarkoituksena on tukea suomalaista säveltaidetta ja jatkaa myös Edvard Fazerin nimeä kantavan palkinnon myöntämisperinnettä.

Takaisin uutislistaukseen

Tanssija Nicholas Ziegler