Takaisin artikkelilistaukseen
Keskusrahasto
Maakuntarahastojen apurahat haettavina 10.1.-10.2.2017
9.1.2017

Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahaston apurahojen haku alkaa 10.1.2017. Maakuntarahastot tukevat oman maakuntansa alueella tehtävää kulttuurityötä jakamalla apurahoja ja palkintoja. Vuonna 2017 maakunnat jakavat apurahoja yhteensä 12 miljoonan arvosta.

Maakuntarahastot tukevat taiteen aloilla työskentelyä ja erilaisia hankkeita, tieteen apurahat on suunnattu erityisesti väitöskirjatöihin ja niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. Yhteisöt voivat hakea apurahoja erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat maakunnassa asuvat tai syntyneet hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva työ sekä maakunnallisesti erityisen merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

Jokainen maakuntarahasto myöntää vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana maakunnan kärkihankkeisiin. Lisäksi jokainen rahasto myöntää lasten- ja nuortenkulttuuriin vähintään 20 000 euroa. Pienimmät myönnettävät apurahat ovat 2000 euroa, poikkeuksena opintoapurahat, jotka voivat olla pienempiä. Maakuntarahastoilla on myös omia painopisteitään, esimerkiksi alueen elinvoimaa ja identiteettiä uudistavat hankkeet, yhteisöllisyys sekä lasten- ja nuortenkulttuuri.

Haku päättyy 10.2. klo 16

Apurahojen haku tapahtuu verkossa osoitteessa www.skr.fi/haku. Hakemus tulee jättää järjestelmään perjantaihin 10.2.2017 klo 16.00 mennessä. Myös lausunnot tulee jättää 10.2. klo 16.00 mennessä. Käsiteltäväksi otetaan hakemukset, jotka on toimitettu maakuntarahastoihin verkkopalvelussa määräaikana.

Apurahat jaetaan kunkin maakuntarahaston omassa vuosijuhlassa huhti-toukokuussa.

Lisää tietoa maakuntarahastoista ja niiden apurahoista löydät kunkin maakuntarahaston omalta sivulta: www.skr.fi/fi/rahastot

Tietoa Kulttuurirahaston toiminnasta ja apurahoista myös:
www.facebook.fi/kulttuurirahasto
twitter.com/skr_fi
www.youtube.com/kulttuurirahasto
 

Hakuohjeet