Takaisin artikkelilistaukseen
Apurahat
Lisämiljoona tulevaisuuden energiamarkkinoita tai teknologian murrosta käsitteleville tutkimushankkeille
14.6.2019
Suomen Kulttuurirahasto myöntää lokakuun 2019 haussa noin miljoonan euron lisärahoituksen tulevaisuuden energiamarkkinoita ja/tai teknologian murrosta käsitteleviin tutkimuksiin. Haku on avoinna kaikilla teknisten tieteiden ja taloustieteiden aloilla, myös tieteiden välisille hankkeille.

”Kulttuurirahasto aloitti vuonna 2017 käytännön, jossa vuorovuosin tietyille aloille kannustetaan tekemään normaalia suurempia hakemuksia. Miljoonan euron lisärahoitus on tähän mennessä ollut haettavissa maatalouden ympäristövaikutuksiin kohdistuvaan tutkimukseen sekä genomilääketieteen ja täsmälääketieteen kliiniseen tutkimukseen”, Kulttuurirahaston hallituksen puheenjohtaja Jari Sokka kertoo.

”Teknisten tieteiden ja taloustieteiden tukimuodossa on eduksi, jos tutkijaryhmä koostuu sekä yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa että yrityksissä toimivista henkilöistä. Yliopistojen ja yritysten välinen yhteistyö on ollut perinteisesti Suomelle vahvuus, mutta nyt tarvitaan erityistä tukea siihen, että eri näkökulmat kohtaavat ja että oppiminen siirtyy eri osapuolten kesken”, Sokka tarkentaa.
 

Miljoonan euron lisärahoituksella tuetaan yhdestä viiteen tutkimushanketta. Hakija voi olla useammasta tutkijasta koostuva työryhmä, mutta ei yliopisto tai tutkimuslaitos. Hakemukseen liitettävä tutkimussuunnitelma tulee jättää joko suomen- tai englanninkielisenä, hakemuslomakkeelle tuleva tiivistelmä tulee laatia suomeksi.

Suomen Kulttuurirahaston lokakuun hakuaika on 1.-31.10.2019. Kaikkiaan apurahoja on tuolloin haettavana noin 25 miljoonaa euroa.

Katso lisää osoitteesta skr.fi/miljoona2020

Tarkemmat tiedustelut
Asiamies Juhana Lassila
Juhana
Lassila
asiamies, apurahat ja kulttuuri