Takaisin artikkelilistaukseen
Kainuun rahasto
Kainuun Kulttuurirahastolta tukea harrastajateattereille
17.4.2019
kuva Kajaanin Harrastajateatterin viimeisimmästä produktiosta "Harmaiden alueella".
Kuva Kajaanin Harrastajateatterin viimeisimmästä produktiosta "Harmaiden alueella".
Kainuun rahasto on päättänyt tukea kainuulaista laadukasta harrastajateatteritoimintaa omalla projektilla nyt jo toisen kerran.

Kainuun rahasto julistaa kainuulaisten harrastajateattereiden haettavaksi apurahan, jonka tavoitteena on tukea paikallista laadukasta teatteria ja nostaa esiin kainuulaisia ihmisiä, ilmiöitä sekä heidän kuvaajiaan ja tulkitsijoitaan. Sinisten vaarojen Kainuussa kirjailijat ja heidän tekstinsä ovat erottamaton osa ihmisen elämää. Harrastajateatterituen tavoitteena onkin herättää kysymään, ketkä ovat tulevaisuuden Ida Aspeja, Eino Leinoja, Ilmari Kiantoja, Veikko Huovisia, Tittamari Marttisia. Millaiset menneisyyden tai nykyisyyden tekstit ja niiden tulkinnat puhututtavat tulevaisuudessa?

Harrastajateatteriapuraha kohdennetaan Kainuun alueella toimiville harrastajateattereille. Apuraha on tarkoitettu tukemaan teatteriproduktion tuottamista siten, että harrastajateatterilla on mahdollisuus laadukkaaseen yhteistyöhön teatterin ammattilaisten kanssa. Tukea voidaan hakea produktion palkattavan asiantuntijan palkkakustannuksiin sekä produktion materiaalikustannuksiin: esimerkiksi käsikirjoitustyöhön, ohjaukseen, lavastukseen tai puvustukseen.

Hakemuksessa toivotaan kuvausta teatteriproduktion kokonaisideasta, sen kytkeytymisestä ja kiinnittymisestä Kainuuseen taustoituksineen. Hakemuksesta tulee käydä ilmi suunniteltu työryhmä ja palkattavan tai palkattavien asiantuntijoiden nimi sekä produktion toteutussuunnitelma kustannusarvioineen. Kustannusarviossa on oltava arvio mihin apuraha kohdennetaan.

Viime vuoden (2018) päätös tukiprojektin rahoituksen saajista:

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahaston hoitokunta päätti 24.8.2018 kokouksessaan jakaa 15 000 euron summan asiantuntijaryhmän esityksen perusteella seuraaville hankkeille:

  • Kajaanin Harrastajateatteri ry, "Kaksi kainuulaista kauhukertomusta", taiteellisen työryhmän palkkioihin, 10 000 €
  • Puolangan pessimistit ry, "Pessimismimusikaali", säveltäjä-kapellimestarin palkkioon 5000 €.

- Kajaanin Harrastajateatteri tuottaa Kulttuurirahaston myöntämän apurahan tukemana syksyllä 2019 Generaattorin lavalle kaksi kainuulaista kauhukertomusta. Molemmat tarinat sijoittuvat Kainuuseen, maakunnan tunnettuihin maisemiin ja paikkoihin. Näkökulman teoksiin antavat kainuulaiset ihmiset, jotka toimivat tarinoiden henkilöinä ja hahmoina, kertoo Kajaanin Harrastajateatterin varapuheenjohtaja Anja Tiainen.

- Tematiikaltaan esitykset tulevat olemaan fyysisiä, tarinalähtöisiä, huumorin ja kauhun yhdistämiä kertomuksia ja molemmissa tarinoissa nähdään samat näyttelijät eri rooleissa. Olemme kiitollisia ja innoissamme saamastamme apurahasta.

Hakuaika päättyy: 17.6.2019

Apurahat arvioi asiantuntijatyöryhmä. Apurahasta päättää Kainuun rahaston hoitokunta. Päätös julkaistaan syyskuussa. Apurahat maksetaan hakijan kanssa yhdessä sovitulla aikataululla. Haettavissa olevan tuen määrä produktiota kohden on korkeintaan 15 000 euroa.

Hakemus tulee toimittaa viimeistään 17.6.2019 kello 16.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen antti.toivanen@skr.fi ja viimeistään 17.6.2019 postileimalla varustetulla kirjeellä osoitteeseen Kainuun rahasto c/o Kainuun Etu Oy, Intelli PL 10, 87100 Kajaani. 

Lisätiedot
Asiamies Antti Toivanen
Antti
Toivanen
asiamies